Mekanik, teknik og it

Find fejlen, rådgiv kunden og reparér motoren, gearkassen, styretøjet, eller hvad det nu kunne være. Det lyder måske meget enkelt, men sådan er det nu ikke helt. Teknologien i lastbiler er nemlig langt foran den, du finder i personbiler. Det betyder, at du som lastbilmekaniker benytter den nyeste teknologi til at foretage avanceret fejlfinding. På den måde kombinerer uddannelsen mekanik med både teknik og it.

Gode praktikmuligheder

Lastvognsmekanikeruddannelsen er en af vores fordelsuddannelser, så du har særligt gode muligheder for praktikplads. Du er samtidig rigtig godt stillet på arbejdsmarkedet, da der er mangel på arbejdskraft.

Om praktikpladser

Stort kørekort og studenterhue

Udover at lære om mekaniske, elektriske og elektroniske systemer, får du på lastvognsmekanikeruddannelsen også kørekort til lastbil C (over 3.500 kg). Desuden har du en række fag på gymnasieniveau, så du får studenterhue, når du er færdig med uddannelsen.

Kan jeg læse videre?

Ja, du har samme muligheder for at læse videre som alle andre, der har en gymnasial uddannelse. Du kan fx videreuddanne dig til autoteknolog, produktionsteknolog og maskiningeniør. Mange vælger også at blive selvstændige.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

Du lærer bl.a. om benzin- og dieselmotorer, styretøj og bremser samt elektriske systemer. Derudover har du fag som dansk A, engelsk B, matematik B og teknologi B på gymnasieniveau.

Fag og specialer

Find vej

Hvidovre

Adresse
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren. Skolen har et stort pakeringsområde, hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej

Erhvervsfaglig student

På EUX får du gymnasial eksamen og en erhvervsuddannelse. Du veksler mellem skole og praktik med gymnasiefag på skemaet. Når du er færdig, får du både studenterhue og svendebrev.

Om EUX
 • Sådan tilmelder du dig

  Få styr på ansøgningsfrister og tilmelding til EUX-uddannelserne
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af din alder, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning af uddannelsen

  Hvordan er EUX opbygget med grundforløb, hovedforløb og praktik?
  Se mere om opbygning
Billeder fra uddannelsen

Har du spørgsmål til EUX?

Frederiksberg
Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX

Maja Bjarnesen

Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX