Kombinér kreativitet og håndværk

Glem bare de forældede forestillinger om jobbet som smed. Smeden er nemlig ikke længere en stor mand med en ambolt. Smedeuddannelsen er en moderne erhvervsuddannelse, hvor du lærer at bruge din kreativitet og dine hænder i samspil med teknologi fra højeste hylde.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

Du lærer manuel og maskinel bearbejdning af metal og materialeforståelse. Du bliver også undervist i fag som dansk, engelsk, fysik og matematik på gymnasialt niveau.

Opbygning og specialer

Fokus på design og formgivning

I takt med den teknologiske udvikling er det hårde, fysiske smedearbejde blevet overtaget af computerstyrede systemer og robotteknologi. Det betyder, at du som smed i stedet kan koncentrere dig om at designe, formgive og konstruere alt fra broer og porte til altaner og møbler.

Uddannelsesgaranti

På EUX smed er du sikker på at få praktikplads. Hvis du ikke selv lykkes med at finde en praktikplads, så finder vi en til dig hos de virksomheder, vi samarbejder med eller i vores praktikcenter.

Om praktikpladser

Kan jeg læse videre?

Ja, du har samme muligheder for videreuddannelse, som hvis du havde taget en gymnasial uddannelse. Derudover kan du fx videreuddanne dig til energiteknolog eller produktionsteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige.

 • Tilmelding

  Få styr på ansøgningsfrister og tilmelding til EUX-uddannelserne
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af din alder, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er EUX opbygget med grundforløb, hovedforløb og praktik?
  Se mere om opbygning

Har du spørgsmål til EUX?

Ballerup
Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX

Maja Bjarnesen

Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX

Find vej

Ballerup

Adresse
Telegrafvej 9
2750 Ballerup

Transportmuligheder
Skolen ligger i gåafstand fra Ballerup Station og det tager kun 7 minutter i bus. Bus 143 og 144 kører næsten til døren.

 

Find vej
TIL TOPPEN