Besøg TEC virtuelt, der er altid åbent. Her kan du få information om og en fornemmelse af skolen. Op til ansøgningsfrister holder vi desuden live arrangementer i vores virtuelle miljøer. Her kan du chatte med elever, lærere, studievejledere og ledelse.

Besøg TEC virtuelt, hvis du vil starte på en erhvervsuddannelse 

Besøg TEC virtuelt for dig, der kommer direkte fra folkeskolen

 

Elev på TEC

Du bliver en del af et stort fællesskab og et levende skolemiljø. TEC ligger på syv adresser og har mere end 30 erhvervsuddannelser, gymnasium og 10. klasse, så du kommer til at gå sammen med mange andre unge med forskellige interesser og uddannelser.

Læs mere
default-thumbnail

Praktik i udlandet

Et praktikophold i udlandet kan være døren til ny motivation og viden om din uddannelse. I filmen kan du møde to elever, der har været i udlandet.

Til forældre

Hvordan hjælper du din søn eller datter i valget af uddannelse? Vi vil gerne hjælpe dig til at vejlede dit barn bedst muligt. Her kan du tilmelde dig et nyhedsbrev hvor du løbende får gode råd. I kan også læse om Rasmus' valg af uddannelse set fra hans, hans forældres og skolens synsvinkel.

Vejled dit barn

FAQ Erhvervsuddannelser

Hvad er en erhvervsuddannelse?

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, som skifter mellem undervisning og praktikforløb. Du har mulighed for at søge ind på en erhvervsuddannelse med en afsluttet 9. eller 10. klasse. Når du har gennemført en erhvervsuddannelse, er du faglært og klar til at gå ud og få et praktisk arbejde inden for dit fag, eller du kan vælge at læse videre på en videregående uddannelse.

Hvor lang tid tager en erhvervsuddannelse?

En erhvervsuddannelse tager mellem 2 og 5 år. Varigheden afhænger dels af din alder, dels af om du kommer direkte fra folkeskolen samt dit valg af speciale.

Hvad er adgangskravet til en erhvervsuddannelse?

Adgangskravet for at blive optaget på en erhvervsuddannelse er, at du har gennemført folkeskolen, dvs. at du enten har afgangseksamen fra 9. eller 10. klasse og minimum har 02 i dansk og matematik.

Hvilke erhvervsuddannelser kan man tage som voksen?

Er du over 25 kan du tage en erhvervsuddannelse som voksen, også kaldet EUV. På TEC kan du vælge mellem 30 forskellige erhvervsuddannelser, og det er de samme uddannelser, du har adgang til som voksen. Som voksen vil du ofte kunne få merit for tidligere erfaringer, så din erhvervsuddannelse bliver som regel kortere end erhvervsuddannelse for unge.

Hvornår får man svar på optagelse på en erhvervsuddannelse?

Når du har søgt ind på en erhvervsuddannelse, vil du hurtigst muligt få svar på, hvorvidt du er optaget eller ej. Svaret får du via din e-Boks, men det præcise tidspunkt afhænger af, hvornår du har søgt opstart.

Hvilke erhvervsuddannelser kan man tage?

På TEC kan du vælge mellem et væld af erhvervsuddannelser.

Læs om, hvordan du tager hul på en drøm om fx at blive:

Lastbilchauffør

Datatekniker med speciale i programmering

Lufthavnsuddannet

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Spørgsmål til uddannelserne?

Mandag-torsdag kl. 8:30-15 og fredag kl. 8:30-14:30

Kontakt vejledningen

Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8:30-15.00 og fredag kl. 8:30-14:30
TIL TOPPEN