Bred uddannelse med mange specialer

Vvs- og energiuddannelsen er bred og giver dig mulighed for at specialisere dig inden for forskellige områder. Undervejs på uddannelsen vælger du et speciale, som afgør, hvilket job du uddanner dig til, og det kan være alt lige fra energispecialist til blikkenslager.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På uddannelsen lærer du bl.a. om brug af værktøj og maskiner, tegning og konstruktion samt materialeforståelse. Du har også fag som dansk, engelsk og matematik.

Opbygning og specialer

Vil du være Danmarks bedste vvs- og energispecialist?

På TEC uddanner vi Danmarks bedste vvs’ere. Vores dygtige faglærere hjælper eleverne til at udleve deres potentiale, og for Lucas Barkow betød det, at han i 2020 kunne kalde sig Danmarksmester. Han vandt nemlig kategorien for vvs- og energiuddannelsen ved DM i Skills.

I år er det TEC, der afholder regionsmesterskaber. Hvis det er noget for dig hjælper vi dig med træning til konkurrencen. 

Danmarks bedste

Én uddannelse, fire job

Vil du forbedre miljø og klima ved at installere og vedligeholde innovative energiløsninger, så skal du være energispecialist. Måske vil du hellere sørge for god ventilation, udsugning og indeklima i virksomheder og private boliger? Ja, så skal du overveje at blive ventilationstekniker.

Lyder det mere interessant at forskønne byens udseende ved at udskifte og renovere tage og facader, så er det specialet som blikkenslager, du skal vælge. Eller er du ude efter masser af kundekontakt og ansvaret for, at der kommer varme i radiatorerne, gas til komfuret og vand i hanerne? Så bør du vælge specialet som installationstekniker.

Vvs- og energiuddannelsen giver altså mange muligheder - også efter du har taget uddannelsen. Du kan vælge at læse videre til installatør og blive selvstændig med egen virksomhed. Derudover kan du også videreuddanne dig til bl.a. energiteknolog, byggekoordinator, byggetekniker samt kort- og landmålingstekniker.

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Find vej

Gladsaxe

Adresse
Tobaksvejen 19
2860 Søborg

Transportmuligheder
Busserne 200S, 250S, 300S og 166 kører næsten til døren.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Gladsaxe og Lyngby
Vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX

Marianne Apitzsch

Vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX
TIL TOPPEN