default-thumbnail

Her fortæller Sander mere om personvognsmekanikeruddannelsen.

2,5 mio. biler skal serviceres

Der kører over 2.500.000 personbiler rundt på de danske veje, og som personvognsmekaniker er det dig, der fikser dem, når de går i stykker. Du fejlsøger på mekaniske og elektroniske dele, finder den bedste løsning på problemet og foretager reparationen, så kunden kan trille glad videre.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På uddannelsen som personvognsmekaniker lærer du alt om benzin- og dieselmotorer, transmission, elektriske systemer, bremser og styretøj. Du har også fag som informationsteknologi, naturfag og engelsk.

Opbygning og specialer

Kan jeg læse videre?

Ja, du kan bl.a. videreuddanne dig til autoteknolog eller produktionsteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige.

Du kan også tage mekanikeruddannelsen som en EUX - så får du, ud over dit svendebrev, også en studentereksamen og mulighed for at læse videre på universitetet.

 

EUX personvognsmekaniker

Arbejd med el- og hybridbiler

I takt med den teknologiske udvikling ruller flere og flere el- og hybridbiler ud på asfalten, og de skal jo også repareres en gang i mellem. Derfor har uddannelsen selvfølgelig også fokus på, hvordan du tager dig kærligt af de nyeste elektriske biler.

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

FAQ personvognsmekaniker

Du kan blive mekaniker ved at gennemføre uddannelsen som personvognsmekaniker på TEC. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og oplæring i form af en læreplads.

En mekaniker arbejder med reparation og vedligeholdelse af biler og har indgående kendskab til alt fra de mekaniske dele til de elektriske systemer, som fylder mere og mere i moderne biler. Du foretager serviceeftersyn og laver fejlsøgning, vurderer reparationsmuligheder og vejleder kunder i forskellige løsningsmodeller.

Det tager 4,5 år at gennemføre uddannelsen til personvognsmekaniker.

EUX personvognsmekanikeruddannelsen er en kombination af erhvervsuddannelsen til personvognsmekaniker og den erhvervsfaglige studentereksamen. Derfor betyder en gennemført uddannelse, at du både får dit svendebrev og en studenterhue på samme tid.

Læs mere om EUX bilmekaniker

Find vej

Hvidovre

Adresse
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren. Skolen har et stort parkeringsområde, hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Helle Bawol Hansen

Hvidovre
Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX

Vibeke Lynnerup

Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX
TIL TOPPEN