2,5 mio. biler skal serviceres

Der kører over 2.500.000 personbiler rundt på de danske veje, og som personvognsmekaniker er det dig, der fikser dem, når de går i stykker. Du fejlsøger på mekaniske og elektroniske dele, finder den bedste løsning på problemet og foretager reparationen, så kunden kan trille glad videre.

default-thumbnail

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På uddannelsen som personvognsmekaniker lærer du alt om benzin- og dieselmotorer, transmission, elektriske systemer, bremser og styretøj. Du har også fag som informationsteknologi, naturfag og engelsk.

Opbygning og specialer

Kan jeg læse videre?

Ja, du kan bl.a. videreuddanne dig til autoteknolog eller produktionsteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige.

Du kan også tage mekanikeruddannelsen som en EUX - så får du, ud over dit svendebrev, også en studentereksamen og mulighed for at læse videre på universitetet.

 

EUX personvognsmekaniker

Arbejd med el- og hybridbiler

I takt med den teknologiske udvikling ruller flere og flere el- og hybridbiler ud på asfalten, og de skal jo også repareres en gang i mellem. Derfor har uddannelsen selvfølgelig også fokus på, hvordan du tager dig kærligt af de nyeste elektriske biler.

Gode praktikmuligheder

Du har rigtig gode muligheder for at finde en læreplads. Har du brug for hjælp, kan vi hjælpe med søgningen, og vi samarbejder også hele tiden med virksomheder om at skabe endnu flere lærepladser.

Om lærepladser
 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

FAQ Bilmekaniker

Hvordan bliver man mekaniker?

Du kan blive mekaniker ved at gennemfører uddannelsen som bilmekaniker ved TEC, som veksler mellem undervisning på skole og praktisk forløb i form af en læreplads.

Hvad laver en mekaniker?

En mekaniker arbejder med reparation og vedligeholdelse af biler og har indgående kendskab til alt fra de mekaniske dele til de elektriske systemer, som fylder mere og mere i moderne biler. Du foretager serviceeftersyn og laver fejlsøgning, vurdere reparationsmuligheder og vejleder kunder mellem forskellige løsningsmodeller.

Hvor lang tid tager det at uddanne sig til bilmekaniker?

Det tager 4,5 år at gennemfører uddannelsen til personvognsmekaniker.

Hvad er EUX bilmekanikeruddannelsen?

EUX personvognsmekanikeruddannelsen er en kombination af erhvervsuddannelsen til personvognsmekaniker og den erhvervsfaglige studentereksamen. Derfor betyder en gennemført uddannelse, at du både får dit svendebrev og en din studenterhue på samme tid.

Læs mere om EUX bilmekaniker

Find vej

Hvidovre

Adresse
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren. Skolen har et stort pakeringsområde, hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Dorte Nicolajsen

Helle Bawol Hansen

Hvidovre
Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX

Vibeke Lynnerup

Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX
TIL TOPPEN