TEC har kun grundforløb på Motorcykelmekanikeruddannelsen

Hovedforløbet til motorcykelmekanikeruddannelsen tager du på: Herningsholm
Adresse: Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, Lillelundvej 21, 7400 Herning

Lær at mestre motorcyklens magi

Som motorcykelmekaniker ved du alt om, hvordan en motorcykel er opbygget, og hvordan dens mekaniske og elektriske dele fungerer. Du har ansvaret for at reparere og vedligeholde motorcykler, så de altid kører, lyder og føles helt rigtigt.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På uddannelsen lærer du alt om motorer, service og reparation samt elektriske systemer. Du bliver også undervist i bl.a. salg, service og kundebetjening. 

Opbygning og specialer

Salg og service

Under uddannelsen får du også undervisning i både salg, service og kundebetjening, så du på alle måder bliver parat til at komme i gang på et motorcykelværksted.

Ønsker du nye udfordringer senere, kan du bl.a. videreuddanne dig til autoteknolog, driftsteknolog eller automationsteknolog. Du kan også vælge at starte egen virksomhed.

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

FAQ Motorcykelmekaniker

På motorcykelmekanikeruddannelsen lærer du, hvordan en motorcykel eller knallert er bygget både mekanisk og elektrisk. Du lærer at vedligeholde og reparere alt fra gear og bremser til det elektriske system og at tale med og vejlede kunder. Du får også et indblik i, hvordan en forretning drives.

På uddannelsen som motorcykel- eller knallertmekaniker får du bl.a. undervisning i service og reparation, 2- og 4-takt motorer, elektriske systemer, salg og kundebetjening.

Knallertmekaniker er ét af de to specialer, du kan vælge på motorcykelmekanikeruddannelsen. Uddannelsen varer 3 år og 3 mdr. (inkl. grundforløb 1) fordelt på skole og praktisk erhvervserfaring.

På motorcykelmekanikeruddannelsen kan du vælge mellem 2 specialer, nemlig knallertmekaniker og mc mekaniker.

Hos TEC kan du vælge mellem et væld af erhvervsuddannelser, som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme. Du kan se alle vores erhvervsuddannelser.

TEC Erhvervsuddannelser
Lastvognmekaniker
Bilmekaniker

Find vej

Hvidovre

Adresse
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren. Skolen har et stort parkeringsområde, hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Helle Bawol Hansen

Hvidovre
Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX

Vibeke Lynnerup

Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX
TIL TOPPEN