Bred uddannelse med mange muligheder

Lufthavnsuddannelsen er en bred uddannelse, hvor du vil komme til at beskæftige dig med mange forskellige opgaver. Undervejs vælger du dog et speciale, og du bestemmer derfor selv, om du vil fokusere på fx bagagehåndtering, brand og redning eller ground handling.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På lufthavnsuddannelsen specialiserer du dig inden for et område, og dit speciale afgør, hvilken undervisning du får. Uanset hvilket speciale du vælger, har du dog fag som lufthavnssikkerhed, lufthavnslogistik, dansk, engelsk og samfundsfag.

Opbygning og specialer

Klar til stort ansvar?

Uanset hvilket speciale du vælger, får du et stort ansvar i forhold til at sikre, at både fragt- og passagerfly kommer afsted til tiden. Du lærer om sikkerhed, miljø og internationale regler, og så bliver din uddannelse i høj grad tilpasset, så den passer til de behov og arbejdsopgaver, der er i din praktikvirksomhed.

Ønsker du et endnu større ansvar, kan du vælge at læse videre. Uddannelsen giver adgang til, at du efterfølgende kan tage en erhvervsakademiuddannelse. Nogle vælger også at blive ledere eller rådgivere inden for branchen.

Gode praktikmuligheder

Når du vælger lufthavnsuddannelsen, skal du i praktik/lære i en virksomhed. Du skal selv finde en læreplads, men du får hjælp og tid til søgning på skolen.

Om lærepladser
 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

FAQ Lufthavnsuddannelsen

Hvilke jobs kan man få, når man har gennemført lufthavnsuddannelsen?

Når du har gennemført lufthavnsuddannelsen, kan du arbejder med forskellige opgaver alt efter hvilket speciale, du har valgt på uddannelsen. Du kan fx komme til at arbejde med bagagehåndtering, brand og redning eller handling.

Hvilke fag har jeg på lufthavnsuddannelsen?

De fag, du læser på uddannelsen, afhænger af, hvilket speciale du vælger. Alle der læser på lufthavnsuddannelsen har dog undervisning i lufthavnssikkerhed, lufthavnslogistik, arbejdsmiljø samt sundhed og ergonomi. Og i helt almindelige fag som dansk, engelsk og samfundsfag.

Hvilke specialer kan man vælge på lufthavnsuddannelsen?

Der er hele 10 specialer at vælge mellem på lufthavnsuddannelsen, så der er mulighed for at vælge lige den retning, der interesserer dig mest. Fælles for dem alle er selvfølgelig, at de gør dig klar til et spændende arbejde i både ind- og udland.

Hvilke praktikmuligheder er der på lufthavnsuddannelsen?

Som en del af lufthavnsuddannelsen vil du også komme i praktik, hvor du kan opleve hverdagens praktiske opgaver og udfordringer på helt nært hold. Der er gode praktikmuligheder på lufthavnsuddannelsen, og du får både hjælp og tid til at ansøge, mens du er på skolen.

Hvad laver en lufthavnsoperatør?

Når du har gennemført et speciale på 3,5 år under lufthavnsuddannelsen, vil du kunne kalde dig lufthavnsoperatør. Det er nemlig den titel, som går på tværs af alle længere specialeforløb på uddannelsen.

Hvilke andre erhvervsuddannelser kan jeg læse på TEC?

Hos TEC kan du vælge mellem et vælg af erhvervsuddannelser som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme. Du kan se alle vores erhvervsuddannelser.

TEC Erhvervsuddannelser
Flytekniker
Serviceassistentuddannelsen
Automatik-og-procesuddannelsen

Find vej

Hvidovre

Adresse
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren. Skolen har et stort pakeringsområde, hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Dorte Nicolajsen

Helle Bawol Hansen

Hvidovre
Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX

Vibeke Lynnerup

Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX
TIL TOPPEN