Én uddannelse, tre jobmuligheder

Der er intet på denne jord, som en finmekaniker ikke har været inde over. Om du sidder med et kamera, en jagtriffel eller en lås, så har finmekanikeren haft en finger med i spillet. Dit speciale afgør hvilke specifikke områder, du kommer til at beskæftige dig med, og det kan være alt fra at udvikle finmekanik fra bunden til arbejdet som låsesmed eller våbenmekaniker.

Gode praktikmuligheder

Du har rigtig gode muligheder for at finde en praktikplads. Har du brug for hjælp, kan vi hjælpe med praktikpladssøgningen, og vi samarbejder også hele tiden med virksomheder om at skabe endnu flere praktikpladser.

Om praktikpladser

Fra våben og låse til mikroskopiske komponenter i høreapparater

Som finmekaniker arbejder du med de helt små dele, som findes i alt fra våben til låse og høreapparater. Det er dit job at fremstille og sammensætte de små dele, så du arbejder både med produktudvikling, boring, fræsning, drejning og lodning.

Kan jeg læse videre?

Ja, når du er færdig med finmekanikeruddannelsen, kan du bl.a. videreuddanne dig til produktionsteknolog og driftsteknolog.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

Du kommer på hjemmebane i fag som finmekanisk bearbejdningsteknik, finmekanisk måleteknik, produktudvikling, produktion og service. Derudover har du også fag som dansk og dokumentation.

Fag og specialer

Find vej

Ballerup

Adresse
Telegrafvej 9
2750 Ballerup

Transportmuligheder
Skolen ligger 7 minutter i bus fra Ballerup station. Bus 143 og 144 kører næsten til døren

 

Find vej

Kom på besøg

Få en rundvisning og oplev skolen, værksteder og laboratorier. Du kommer også til at gå rundt sammen med en vejleder, der kan hjælpe dig med at få svar på lige netop dine spørgsmål.

Besøg en uddannelse
Billeder fra uddannelsen
 • Ansøgningsfrist

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Spørgsmål til uddannelsen?

Ballerup
Elektriker, data, automatik, vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX

Carin Rabell

Elektriker, data, automatik, vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX
TIL TOPPEN