Grønne og innovative energiløsninger

Som elektriker skal du være med til at tænke nyt og anderledes, så nye og bedre energiløsninger kan se dagens lys. Det kan eksempelvis dreje sig om effektivisering og udnyttelse af vedvarende energi. Du finder den bedste løsning, rådgiver kunden og installerer eller reparerer alt fra elinstallationer og alarmanlæg til datanetværk og robotter.

default-thumbnail

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På elektrikeruddannelsen kommer du på hjemmebane i fag som el-teknik, måleteknik, el-installation og netværksteknik. Du får også fag som matematik, naturfag og engelsk. 

Opbygning og specialer

Kan jeg læse videre?

En uddannelse som elektriker er et suverænt springbræt på grund af de mange muligheder for videreuddannelse. Du kan hele tiden udvikle dig og prøve kræfter med nye spændende udfordringer. Du kan bl.a. videreuddanne dig til miljø- eller energiteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige.

Du kan også tage elektrikeruddannelsen som en EUX - så får du, ud over dit svendebrev, også en studentereksamen og mulighed for at læse videre på universitetet.

EUX elektriker

Vil du være Danmarks bedste elektriker?

Vi uddanner ikke bare flest elektrikere. Vi uddanner de dygtigste. Vores elektrikerelever har de seneste år placeret sig helt i top ved DM. I januar 2020 vandt Emil Koustrup Eigenbrod Danmarksmesterskabet for elektrikere.

Danmarks bedste

Gode praktikmuligheder

Du har rigtig gode muligheder for at finde en praktikplads. Har du brug for hjælp, kan vi hjælpe med praktikpladssøgningen, og vi samarbejder også hele tiden med virksomheder om at skabe endnu flere praktikpladser.

Om praktikpladser

FAQ elektrikeruddannelsen

Hvordan er elektrikeruddannelsen opbygget?

Elektrikeruddannelsen er opbygget i et grundforløb, som skal forberede dig til praktik og tre hovedforløb, hvor du specialiserer dig gennem undervisning og dels består af praktisk arbejde. Praktikmulighederne er gode på elektrikeruddannelsen og på TEC hjælper vi dig gerne med ansøgninger og kontakt til virksomheder.

Hvad laver en elektriker?

En færdiguddannet elektriker arbejder selvfølgelig med de tekniske installationer, oftest i private hjem. Men derudover er der specialiseringsmuligheder, så man som elinstallatør fx kan komme til at arbejde med større elektriske anlæg og computerstyrede anlæg i produktionsvirksomheder eller kommunikationsteknisk elinstallatør, der arbejder med datanetværk og serverrum.

Hvor lang tid tager det at blive elektriker?

Det tager enten 4 eller 4,5 år at uddanne sig til elektriker alt efter, hvilke moduler du vælger i dit hovedforløb. Derudover kan du vælge at tage en EUX elektrikeruddannelse, som tager 5 år.

Hvad er EUX elektrikeruddanelsen?

Som færdiguddannet elektriker har du mulighed for at videreuddanne dig med f.eks. en akademiuddannelse i elinstallation. Med en EUX elektrikeruddannelse har du desuden mulighed for at læse på universitet og fx videreuddanne dig til miljø- eller energiteknolog.

Hvilke erhvervsuddannelser kan man læse?

Hos TEC kan du vælge mellem et vælg af erhvervsuddannelser som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme.

Du kan se alle vores erhvervsuddannelser her

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Her kan du tage uddannelsen

Frederiksberg

Adresse
Stæhr Johansens Vej 5
2000 Frederiksberg

Transportmuligheder
Skolen ligger lige ved Fasanvej Metro, og bus 4A kører næsten til døren.
Vi har også parkeringskælder og cykelparkering, som er let at komme til.

Find vej
Ballerup

Adresse
Telegrafvej 9
2750 Ballerup

Transportmuligheder
Skolen ligger 7 minutter i bus fra Ballerup station.
Bus 143 og 144 kører næsten til døren.

 

Find vej
Lyngby

Adresse

Campus Lyngby
Paul Fennebergs Allé 20,
2800 Kgs. Lyngby

Transportmuligheder
Bus 183 fra Lyngby Station

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Frederiksberg
Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX

Birgit Kristensen

Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX. Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX. Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX.
TIL TOPPEN