Grønne og innovative energiløsninger

Som elektriker skal du være med til at tænke nyt og anderledes, så nye og bedre energiløsninger kan se dagens lys. Det kan eksempelvis dreje sig om effektivisering og udnyttelse af vedvarende energi. Du finder den bedste løsning, rådgiver kunden og installerer eller reparerer alt fra elinstallationer og alarmanlæg til datanetværk og digitale løsninger.

default-thumbnail

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På elektrikeruddannelsen kommer du på hjemmebane i fag som el-teknik, måleteknik, el-installation og netværksteknik. Du får også fag som matematik, naturfag og engelsk. 

Opbygning og specialer

Har du styr på procentregning, ligninger og brøker?

Tag kurset ”Intro til el-matematik” så du kan søge ind på elektrikeruddannelsen.

Se mere

Kan jeg læse videre?

En uddannelse som elektriker er et suverænt springbræt på grund af de mange muligheder for videreuddannelse. Du kan hele tiden udvikle dig og prøve kræfter med nye spændende udfordringer. Du kan bl.a. videreuddanne dig til miljø- eller energiteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige.

Du kan også tage elektrikeruddannelsen som en EUX - så får du, ud over dit svendebrev, også en studentereksamen og mulighed for at læse videre på universitetet.

EUX elektriker

FAQ elektrikeruddannelsen

Elektrikeruddannelsen er opbygget i et grundforløb, som skal forberede dig til oplæring og et hovedforløb, hvor du specialiserer dig via forskellige moduler og lærer gennem praktisk arbejde. Lærepladsmulighederne er gode på elektrikeruddannelsen, og på TEC hjælper vi dig gerne med ansøgninger og kontakt til virksomheder.

En færdiguddannet elektriker arbejder selvfølgelig med de tekniske installationer, oftest i private hjem. Men derudover er der specialiseringsmuligheder, så man som elinstallatør fx kan komme til at arbejde med større elektriske anlæg og computerstyrede anlæg i produktionsvirksomheder eller kommunikationsteknisk elinstallatør, der arbejder med datanetværk og serverrum.

Det tager enten 4 eller 4,5 år at uddanne sig til elektriker alt efter, hvilke moduler du vælger i dit hovedforløb. Derudover kan du vælge at tage en EUX elektrikeruddannelse, som tager 5 år.

Som færdiguddannet elektriker har du mulighed for at videreuddanne dig med f.eks. en akademiuddannelse i elinstallation. Med en EUX elektrikeruddannelse har du desuden mulighed for at læse på universitetet og fx videreuddanne dig til miljø- eller energiteknolog.

Hos TEC kan du vælge mellem et væld af erhvervsuddannelser, som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme.

Du kan se alle vores erhvervsuddannelser her

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Her kan du tage uddannelsen

Frederiksberg

Adresse
Stæhr Johansens Vej 5
2000 Frederiksberg

Transportmuligheder
Skolen ligger lige ved Fasanvej Metro, og bus 4A kører næsten til døren.
Vi har også parkeringskælder og cykelparkering, som er let at komme til.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Frederiksberg
Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX

Birgit Kristensen

Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX. Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX. Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX.
TIL TOPPEN