Danmark er et cykelland

Danskerne elsker at cykle! Og når cyklerne bliver brugt meget, så er der jævnligt behov for, at de bliver repareret, smurt og strammet op. Som cykelmekaniker har du ansvaret for at efterse og ordne kundernes cykler, så de kan trille sikkert ud på vejen igen.

Praktik

Hvis du har en praktikplads, er du garanteret en plads på uddannelsen. Har du ikke en praktikplads, skal du søge om en kvoteplads. Der er i øjeblikket gode muligheder for at få plads. Kontakt os for mere info.

Kontakt os

Cykler, cykler, cykler

Du arbejder med bycykler, racercykler, mountainbikes og alle de andre forskellige cykeltyper, og med det konstant stigende antal af el-cykler kommer du selvfølgelig også til at fejlsøge og reparere på de el-drevne cyklers elektroniske dele. Du kan også få til opgave at bygge specialcykler til kunder, der har særlige ønsker.

TEC er landsdækkende på cykelmekanikeruddannelsen, så vores elever kommer fra hele landet. For at give alle mulighed for at nå frem, har vi valgt at undervisningen først starter kl. 9.

Kan jeg læse videre?

Ja, du kan bl.a. videreuddanne dig til motorcykelmekaniker, eller du kan tage en erhvervsakademiuddannelse som fx produktionsteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige og få eget værksted.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

Du kommer på hjemmebane i elektriske og mekaniske dele på cykler og knallerter. Du får også fag som service og reparation, elektriske systemer, kundebetjening og salg.

Fag og specialer

Find vej

Hvidovre

Adresse
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren. Skolen har et stort pakeringsområde, hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej
Ballerup

Adresse
Telegrafvej 9
2750 Ballerup

Transportmuligheder
Skolen ligger 7 minutter i bus fra Ballerup station. Bus 143 og 144 kører næsten til døren

Kom på besøg

Få en rundvisning og oplev skolen, værksteder og laboratorier. Du kommer også til at gå rundt sammen med en vejleder, der kan hjælpe dig med at få svar på lige netop dine spørgsmål.

Besøg en uddannelse
Billeder fra uddannelsen
 • Ansøgningsfrist

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Spørgsmål til uddannelsen?

Kontakt receptionen

TIL TOPPEN