default-thumbnail

Her fortæller Hisham mere om lastvognsmekanikeruddannelsen.

Toptunet teknologi og avanceret fejlfinding

Find fejlen, rådgiv kunden og reparér motoren, gearkassen, styretøjet, eller hvad det nu kunne være. Det lyder måske meget enkelt, men sådan er det nu ikke helt. Teknologien i lastbiler er nemlig langt foran den, du finder i personbiler. Det betyder, at du som lastbilmekaniker benytter den nyeste teknologi til at foretage avanceret fejlfinding. På den måde kombinerer uddannelsen mekanik med både teknik og it.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På uddannelsen som lastvognsmekaniker lærer du bl.a. om benzin- og dieselmotorer, styretøj og bremser samt elektriske systemer. Du har også fag som engelsk, naturfag og arbejdsmiljø.

Opbygning og specialer

Du får stort kørekort

Udover at lære om mekaniske, elektriske og elektroniske systemer, får du på lastvognsmekanikeruddannelsen også kørekort til lastbil C (over 3.500 kg).

Samtidig giver uddannelsen gode muligheder for at læse videre senere. Du kan bl.a. videreuddanne dig til autoteknolog, produktionsteknolog og maskiningeniør. Mange vælger også at blive selvstændige.

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

FAQ Lastvognsmekaniker

Du bliver lastvognsmekaniker ved at gennemføre det 4,5 år lange speciale lastvognsmekaniker, hvor du veksler mellem undervisning på skole og praktisk erhvervserfaring.

En lastvognsmekaniker arbejder med eftersyn, vedligeholdelse og reparation af busser og lastbiler på over 3.500 kg. Du arbejder både med de mekaniske dele og med den yderst avancerede teknologi, som findes i de moderne sværvægtere.

Der er stor efterspørgsel på lastvognsmekanikerlærlinge, så mulighederne for at få en læreplads er ekstraordinært gode.

Der er to specialer på uddannelsen til lastvognsmekaniker; lastvognsmontør og lastvognsmekaniker.

Der er rigtig gode jobmuligheder for lastvognsmekanikere, og de fleste går direkte ud i jobs.

Hos TEC kan du vælge mellem et væld af erhvervsuddannelser, som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme. Du kan se alle vores erhvervsuddannelser.

TEC Erhvervsuddannelser
Motorcykelmekaniker
Bilmekaniker

Find vej

Hvidovre

Adresse
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren. Skolen har et stort parkeringsområde, hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Helle Bawol Hansen

Hvidovre
Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX

Vibeke Lynnerup

Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX
TIL TOPPEN