Vejen som arbejdsplads

Tonsvis af forskelligt gods bliver hver dag transporteret rundt i Danmark. Som chauffør er det dig, der har ansvaret for, at det kommer sikkert frem. Du kan blive langturschauffør og køre til udlandet med gods, men der er også masser af chaufførjob med normale arbejdstider.

Du har også mulighed for at læse videre og uddanne dig til fx logistikøkonom eller tage en professionsbachelor i eksport og teknologi.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

Du kommer på hjemmebane i fag som energirigtig kørsel, national og international transport, kundeservice, farligt gods og logistik. Du får også kørekort som en del af uddannelsen.

Opbygning og specialer
 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

FAQ Chaufføruddannelsen

Hvad er chaufføruddannelsen?

Chaufføruddannelsen er den helt rigtige erhvervsuddannelse for dig, der drømmer om at sidde bag rattet i én af landevejens store kæmper med hele verden udstrakt foran dig. En uddannelse som chauffør kan åbne mange døre uanset, om du drømmer om at arbejde som lastbilchauffør, kørselsdisponent eller at specialisere dig som fx renovationschauffør eller tankbilchauffør. Det kan også være du har en vognmand i maven.

Hvilke krav er der for at blive optaget på chaufføruddannelsen?

Chaufføruddannelsen og de øvrige erhvervsuddannelser har det som optagelseskrav, at du har bestået folkeskolens afgangseksamen og har fået minimum 02 i dansk og matematik.

Læs mere om de specifikke optagelseskrav her

Hvor lang tid tager det at blive lastbilchauffør?

Det tager 3,5 år at blive uddannet til chauffør. Uddannelsen er opdelt i et grundforløb og et hovedforløb, og under hovedforløbet vil din uddannelse skifte mellem undervisning og praktik.

Hvad er en kørselsdisponent eller kørselsleder?

Som kørselsdisponent eller kørselsleder er du ansvarlig for mandskabet og for at tilrettelægge den enkelte chaufførs kørsel, hvad enten det drejer sig om godstransport eller persontransport. Samtidig skal du klare forhandlinger og sørge for et godt arbejdsmiljø.

Hvilke jobmuligheder har man efter chaufføruddannelsen?

Der er stor mangel på uddannede chauffører i Danmark, hvor transportindustrien er i stor vækst. Du har derfor rigtig gode ansættelsesmuligheder med en erhvervsuddannelse som chauffør.

Hvad laver en chauffør?

Hvilke andre erhvervsuddannelser kan jeg læse på TEC?

Hos TEC kan du vælge mellem et vælg af erhvervsuddannelser som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme.

Du kan se alle vores erhvervsuddannelser her

..og læse mere om de forskellige erhvervsuddannelser fx

Lastvognsmekaniker

Bygningsmaler

Find vej

Hvidovre

Adresse
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren. Skolen har et stort pakeringsområde, hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej

Spørgsmål til uddannelserne?

Dorte Nicolajsen

Helle Bawol Hansen

Hvidovre
Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX

Vibeke Lynnerup

Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX
TIL TOPPEN