At forstå og begå sig i verden

På H.C. Ørsted Gymnasiet handler det ikke blot om at få ny viden. Det handler i lige så høj grad om, at du udvikler din dømmekraft og bliver dygtig til at forholde dig kritisk og etisk til teknologi og videnskab, så enhver udvikling eller opfindelse kommer til at gavne os selv og alle andre mennesker. Først da bevæger vi os mod noget større, så vi kan måle os med vores udgangspunkt: H.C. Ørsted.

H.C. Ørsted

Videnskabsmanden H.C. Ørsted engagerede og fordybede sig i forskellige områder. Han lavede naturvidenskabelige forsøg, opfandt nye danske ord til at beskrive fænomener, skrev digte og oprettede institutioner.

Gymnasium i København

H.C. Ørsted Gymnasiet har tre afdelinger i København, som ligger på Frederiksberg, i Ballerup og Lyngby. Vi har en fælles faglig vision, som vi realiserer i et tæt samarbejde på tværs af en solid faglighed og stærke kompetencer inden for naturvidenskab og teknologi. Vi bidrager til at styrke fremtidens samfund ved at være nysgerrige, samarbejdende, selvstændige og dygtige.

Se faglig vision

default-thumbnail

Samarbejde med omverdenen

Gymnasiet inddrager omverdenen i undervisningen og samarbejder med erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner om projekter, studierejser og talentprogrammer.

Samarbejspartnere

Kvalitet i undervisningen

Undervisningen på H.C. Ørsted Gymnasiet skal være i top, derfor evaluerer vi løbende på den. Eleverne deltager i en årlig elevtrivselsundersøgelse (ETU), hvor både undervisning, skolens sociale liv, motivation og generel tilfredshed med gymnasiet bliver vurderet.

Seneste evaluering

Undervisningsmiljø

Vi arbejder for et læringsmiljø, der giver dig de bedste rammer for at kunne udvikle dit talent. Vi evaluerer løbende på gymnasiets undervisningsmiljø, så vi sammen kan gøre det endnu bedre.

Flest elever videre på naturvidenskabelige videreuddannelser

Vi arbejder for at give dig de bedste muligheder for at læse videre efter gymnasiet og har fokus på, at du udvikler din dømmekraft og dit talent. Resultatet er flotte karaktergennemsnit, flot gennemførsel af gymnasieuddannelsen og høj overgang til videregående uddannelse.

På landsplan er H.C. Ørsted Gymnasiet ét af de gymnasier, der sender flest elever videre på naturvidenskabelige videreuddannelser. Det er vi rigtig stolte af.

Overgang til uddannelse

Karaktergennemsnit

Fuldførelsestid og -procent

Fraværsprocent

 • Sådan tilmelder du dig

  Få styr på tilmelding til gymnasiet, inden du ansøger
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Få styr på adgangskrav og karakterkrav på gymnasiet
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning af uddannelsen

  Hvordan er gymnasiet opbygget? Hvad sker der på de tre gymnasieår?
  Om opbygning

Rektorer

Ballerup

Kirsten Flagstad

Rektor på H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup & Frederiksberg
Lyngby

Christine Lehn-Schiøler

Rektor på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby