Danmark er et cykelland

Danskerne elsker at cykle! Og når cyklerne bliver brugt meget, så er der jævnligt behov for, at de bliver repareret, smurt og strammet op. Som cykelmekaniker har du ansvaret for at efterse og ordne kundernes cykler, så de kan trille sikkert ud på vejen igen.

Du løber altså næppe tør for opgaver, og hvis du ønsker nye udfordringer, er der også gode muligheder for det. Du kan bl.a. videreuddanne dig til motorcykelmekaniker, eller du kan tage en erhvervsakademiuddannelse som fx produktionsteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige og få eget værksted.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

Du kommer på hjemmebane i elektriske og mekaniske dele på cykler og knallerter. Du får også fag som service og reparation, elektriske systemer, kundebetjening og salg.

Opbygning og specialer

Cykler, cykler, cykler

Du arbejder med bycykler, racercykler, mountainbikes og alle de andre forskellige cykeltyper, og med det konstant stigende antal af el-cykler kommer du selvfølgelig også til at fejlsøge og reparere på de el-drevne cyklers elektroniske dele. Du kan også få til opgave at bygge specialcykler til kunder, der har særlige ønsker.

TEC er landsdækkende på cykelmekanikeruddannelsen, så vores elever kommer fra hele landet. For at give alle mulighed for at nå frem, har vi valgt at undervisningen først starter kl. 9.

Oplæring

Hvis du har en læreplads, er du garanteret en plads på uddannelsen. Har du ikke en læreplads, skal du søge om en kvoteplads. Der er i øjeblikket gode muligheder for at få plads. Kontakt os for mere info.

Kontakt os
  • Ansøgningsfrist og opstart

    Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
    Om tilmelding
  • Adgangskrav

    Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
    Læs om adgangskrav
  • Opbygning

    Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
    Se mere om opbygning

FAQ Cykelmekanikeruddannelsen

På cykelmekanikeruddannelsen arbejder du med tandhjul, gear og bremser og lærer de elektriske og mekaniske dele på cykler og knallerter at kende. Og du følger fag som service, reparation, elektriske systemer, kundebetjening og salg.

Adgangskravet for at blive optaget på cykelmekanikeruddannelsen er folkeskolens afgangseksamen eller tilsvarende. Hvis du allerede har en læreplads, er du garanteret en plads på uddannelsen. Uden læreplads skal du søge om en kvoteplads.

Som cykelmekaniker arbejder du med at efterse og reparere forskellige dele på alle slags cykler, også el-cykler. Du kan også lave specialbygget cykler, hvis du har kunder med særlige ønsker og behov.

Når du har gennemført cykelmekanikeruddannelsen, kan du selvfølgelig arbejde som cykelmekaniker og fx blive selvstændig erhvervsdrivende med eget cykelværksted eller cykelbutik. Vil du læse videre, kan du videreuddanne dig til motorcykelmekaniker eller tage en erhvervsakademiuddannelse.

Hos TEC kan du vælge mellem et væld af erhvervsuddannelser, som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme. Du kan se alle vores erhvervsuddannelser.

TEC Erhvervsuddannelser
Motorcykelmekaniker

Find vej

Hvidovre

Adresse
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren. Skolen har et stort parkeringsområde, hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Helle Bawol Hansen

Hvidovre
Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX

Vibeke Lynnerup

Motorcykel- og cykelmekaniker, flytekniker, karrosseritekniker, lageruddannelsen, lufthavnsuddannelsen, lastvognsmekaniker, personvognsmekaniker, chauffør og EUX
TIL TOPPEN