H.C. Ørsted Gymnasiet (HTX)

image description To the next section

Naturvidenskab, teknologi og samfund

H.C. Ørsted Gymnasiet er et teknisk gymnasium (HTX) med fokus på teknologi og naturvidenskab. Vi ligger på tre adresser med hver vores faglige profil. Fælles for dem alle er, at vi vægter det faglige niveau og det sociale miljø højt. På H.C. Ørsted Gymnasiet får du tre gode gymnasieår med spændende og varierende undervisning, oplevelser for livet og de bedste forudsætninger for at fortsætte på en videregående uddannelse.

Vælg H.C. Ørsted Gymnasiet, hvis du interesserer dig for naturvidenskab og teknologi i et samfundsmæssigt perspektiv. På HTX arbejder du med naturvidenskabelige og samfundsmæssige problemstillinger, som du lærer at håndtere med teknologien. Du afprøver den teoretiske undervisning i laboratorier og værksteder, udvikler teknologiske løsninger og lærer at dokumentere og formidle dem.

At forstå og begå sig i verden

Vi mener, at én af gymnasiets vigtigste opgaver er at åbne verden for dig, så du åbner dig for verden. Den danske videnskabsmand H.C. Ørsted engagerede og fordybede sig i forskelligartede områder for at kunne åbne verden – for sig selv, sin samtid og sin eftertid.

Han lavede naturvidenskabelige forsøg, opfandt nye danske ord til at beskrive fænomener, skrev digte og oprettede institutioner. På H.C. Ørsted Gymnasiet er hans fordomsfrie tilgang til undersøgelser af verden og hans insisteren på sammenhængen mellem at forstå og begå sig, ledetråd i vores undervisning og i vores udbud af studieretninger og fag.


Du har mulighed for at søge SU under uddannelsen, hvis du er fyldt 18 år.
To the next section

De tre gymnasieår på HTX

Første år på HTX

Når du starter på H.C. Ørsted Gymnasiet bruger du de første tre måneder på grundforløbet, hvor du bliver introduceret for studieretningernes fagområder og fag samt de typer af videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er målrettet mod. Du bliver også undervist i obligatoriske fag. Grundforløbet bliver afsluttet med en grundforløbsprøve. Efter grundforløbet vælger du studieretning, og det former resten af din gymnasietid. Fag på C-niveau afsluttes.

Vælg studieretning

Andet år på HTX

Studieretningen fortsætter, og faget idéhistorie kommer på skemaet. Du skal derudover evt. vælge et valgfag. Fag på B-niveau afsluttes.

Se vores valgfag

Tredje år på HTX

Studieretningen fortsætter, og du får teknikfag på skemaet. Derudover skal du evt. vælge et valgfag. Fag på A-niveau afsluttes.

Se beskrivelse af HTX og uddannelsesmål her

To the next section
To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne

Adgangskrav

Hvilke adgangskrav skal du opfylde. og hvordan ansøger du om at starte på HTX?

Læs om adgangskrav, ansøgning og optagelse

 

 

Studieretninger og fag på H.C. Ørsted Gymnasiet

Studieretninger og fag

På H.C. Ørsted Gymnasiet har vi 9 studieretninger og en bred vifte af valgfag

Læs mere om studieretninger og fag

 

 

Studievejledning

Studievejledning

Vores vejleder sidder klar til at svare på dine spørgsmål

Find din vejleder

To the next section
thumbnail

HTX på TEC - Få de bedste muligheder for at læse videre

Se filmen
To the next section

Studiemiljø

På H.C. Ørsted Gymnasiet har vi et levende og aktivt studiemiljø med fokus på det faglige og det sociale. Vi lægger vægt på fællesskabet og på, at alle føler sig godt tilpas. Vi har rigtig mange sociale og faglige aktiviteter så som: aktivitetsklubber (it, kunst, fodbold m.v.), studieture, idrætsdage, fredagscaféer og fester, LAN-parties og faglige foredrag. Vi prioriterer skolemiljøet højt og afsætter hvert år et beløb til forbedring af skolemiljøet. Som elev kan du ansøge om penge til specifikke ting til dit gymnasium, som kan gøre skolemiljøet bedre.

Læs mere om elevdemokratiet her

To the next section

Kontakt

Elevadministrationen
Tina Hansen, elevadministrationen
Telefon: 3817 7110, tiha@tec.dk

Edda Jensen, elevadministrationen
Telefon: 3817 7055, eje@tec.dk


Hovednummer
Telefon 3817 7000

To the next section

Her kan du tage HTX

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik