Mobiliteter og udviklingsprojekter

TEC samarbejder internationalt om en række projekter med fokus på henholdsvis mobility (udveksling) og udvikling. Udveksling af elever og ansatte handler om at understøtte udvikling af globale kompetencer, imens der i udviklingsprojekterne er fokus på at skabe undervisningsforløb, praksis, kurser for undervisere mv. med en international dimension.

Erasmus-programmet

Erasmus+ er EU's program til støtte for uddannelse, erhvervsuddannelse, ungdom og sport i Europa. På TEC benytter vi Erasmus+ til at sende elever i skole- og praktikophold i EU og medarbejdere på praktik- og kursusophold. TEC indgår også i Erasmus' skole- og strategiske partnerskabsprojekter.
TEC er i øjeblikket involveret i nedenstående projekter.

Technologische und soziale Herausforderungen im 21. Jahrhundert

Udveksling af elever og udvikling af undervisningsforløb mellem H.C. Ørsted Ballerup og gymnasiet Berufliche Oberschule Scheyern i Bayern Tyskland.

Se mere

Green Technology and Global Cityzenship

Udveksling af elever og udvikling af undervisningsforløb mellem H.C. Ørsted Gymnasiet og gymnasiet Jean Moulin Lycée Béziers, Frankrig.

Se mere

Green Data Center

Udvikling af undervisningsmodul som kombinerer programmering og vedligeholdelse af kompetencer i forbindelse med grøn energi. Afprøvning af dette modul med elevinvolvering. Samarbejde mellem Center for InformationsTeknologi på TEC i Ballerup og Etelä-Kymenlaakso Vocational College, Helsinki, Finland; ROC Noorderpoort. Groningen, Holland og Budapest UMSZKI, Ungarn.

Se mere

Data Set

Udvikling af forløb til dataanalyse og tilgang til BIG Data/SMART data med fokus på virksomhedskurser. Afprøvning af undervisningsmodul med deltagelse af kursister.

Samarbejdet er mellem Center for InformationsTeknologi på TEC i Ballerup, East Belfast Enterprise, Nordirland, Universidad Alcala, Madrid, Spanien, University Industry Innovation Network Meernan Amsterdam, Holland, Momentum Marketing, Leitrim, Irland og Canice Colsulting, Lisburn, Irland.

Se mere

Young Leadership qualities for all VET students through soft skills training

Udvikling af afprøving af games med soft skills i forhold til at være parat til praktikaftaler/komme på arbejdsmarkedet. Samarbejdet er mellem GF1 på TEC i Gladsaxe og Friesland College Stichting, Leuwarden, Holland, Stichting Business Development Friesland, Leeuwarden, Holland, Fudatia Centrul Educational Spektrum, Miercurea Ciuc, Rumænien og CEBANC, San Sebastian, Spanien.

Strategies for Teaching in Digital Era

Udvikling af kurser for lærere i pædagogisk IT.

Samarbejdet forventes at ligge i El, Automation og Data/Digitaliseringssekretariatet på TEC og Dudley College, Birmingham, UK, ATEMPO, Graz, Østrig, Karamursel ilce Egitim Mudurluga, Karamursel, Tyrkiet, TINK Egitim Hizmetleri Ve Danismanlik, Sancaktepe, Tyrkiet og Bugazici Universitesi, Istanbul, Tyrkiet.

Nordplus

Nordplus er Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram for uddannelsesområdet. Nordplus giver tilskud til udveksling af undervisere og elever samt til netværks- og projektsamarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og uddannelsesaktører i Norden og de baltiske lande. Sigtet er at fastholde samhørigheden mellem landene og styrke udviklingen og kvaliteten inden for uddannelsesområdet.

Der er fem underprogrammer under Nordplus, hvoraf TEC er aktive i to (se nedenfor).

Nordplus Junior

Nordplus Junior har som formål at fremme samarbejde og netværk mellem skoler i de deltagende lande for at styrke kvaliteten og kreativiteten. GF1 på TEC i Hvidovre deltager i skoleudveksling i projektet Vocational Passion for Business i samarbejde med North Karelia Municipal Education and Training Consortium Riveria, Joensuu, Finland og Siauliai Vocational Education and Training Centre, Siauliai, Litauen.

Nordplus Voksen

Nordplus Voksen har som formål at styrke voksnes nøglekompetencer og anerkendelsen af voksnes uformelle og ikke-formelle læring, støtte voksenuddannelsen i at imødekomme det moderne medborgerskabs udfordringer og at styrke samspillet mellem voksenuddannelse og arbejdsliv. TEC deltager i projekttypen Netværks- og samarbejdsprojekter med ”Karrierevejledning og (real)kompetencer i arbejdslivet".

Kontakt

Vibeke Holtum Nørgaard

Head of International Relations
TIL TOPPEN