Kursus starter den 23.08.2021
VÆLG DATO
Pladser:
22 ledige
Slutdato:
03/09/2021
AMU-nr:
147401 54801taxa07
Varighed:
10 dage
Tid:
07:45-15:10
Adresse:
TEC Hvidovre, Stamholmen 201-215, 2650 Hvidovre
Samlet pris
Pr. person:
1.260,00 DDK
For ledige*:
11.037,00 DDK
* Og for deltagere uden AMU-målgruppe

Kontakt Kristina Gjesing Laursen

38177021 amukursus@tec.dk

Indhold

Deltageren kan udføre almindeligt forekommende arbejdsopgaver som chauffør, der udfører erhvervsmæssig persontransport i regi af taxikørsel i overensstemmelse med taxilovgivningens bestemmelser, kørsel for offentlig myndighed, samt limousinekørsel.

Målgruppe

Personer, der ønsker at udføre taxikørsel, kørsel for offentlig myndighed samt limousinekørsel og som desuden opfylder følgende krav:- Er 21 år eller derover ved uddannelsens påbegyndelse - Har haft kørekort kategori B (almindelig bil), inden uddannelsens påbegyndelse, i mindst 3 år.

Mål

Deltageren kan udføre almindeligt forekommende arbejdsopgaver som chauffør, der udfører erhvervsmæssig persontransport i regi af taxikørsel i overensstemmelse med taxilovgivningens bestemmelser, kørsel for offentlig myndighed, samt limousinekørsel, på baggrund af kendskab til brancherettede emner inden for: - Arbejdsret- Færdselslovgivning- Arbejdsmiljø og ergonomi- Befordring af særlige grupper - Kundeservice- Konflikthåndtering og kommunikation- Førstehjælp- Taxilovgivning Deltageren kan på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde føre og betjene køretøjet og udviser rutineret, passagervenlig og energirigtig køreadfærd. Deltageren udviser endvidere defensiv kørestil og kan betjene og anvende GPS-udstyr.
Fag til kurset

Kvalifikation til persontransport i mindre køretøj

Skolefagkode
48652
Varighed
10 dage
Timer pr. dag
7,4

FAQ persontransport i mindre køretøj

Hvem kan tage taxakørekort?

Alle der ønsker at arbejde som taxachauffør kan tage taxakørekort, hvis de er fyldt 21 år og har haft kørekort kategori B i mindst 3 år, 9. klasses danskprøve eller prøve 2.

Med et gennemført kursus kan man også blive privatchauffør for offentlig myndighed eller limousinechauffør.

Hvor mange dage tager det at få taxakørekort?

Det tager kun 10 dages kursus at få et taxakørekort med månedlig opstart på nye kurser.

Hvorfor skal jeg tage et taxakørekort?

Du skal tage taxakørekort, hvis du drømmer om et arbejde med stor frihed og fleksible arbejdstider. Der er rigtig gode jobmuligheder, når du har gennemført kurset, og som taxachauffør kan du enten arbejde fuldtid eller have vekslende arbejdstider fx som et studiejob og supplement til SU'en.

Hvad bliver jeg undervist i på kurset persontransport i mindre køretøj?

På kurset persontransport i mindre køretøj bliver du bland andet undervist i arbejdsret, færdselslovgivning, befordring af særlige grupper, konflikthåndtering, førstehjælp m.m.

Hvad skal jeg gøre, når jeg har tilmeldt mig kurset til taxakørekort?

Når du har tilmeldt dig kurset, skal du indsende en ansøgning om erhvervskørekort til Trafikstyrelsen. Det er nemlig en god idé at få ansøgningen i gang hurtigst muligt pga. den lange ekspeditionstid på op til 8 uger. Med din ansøgning skal du sende en kopi af for- og bagsiden af dit kørekort og et digitalt pasfoto. Derudover skal du bestille tid til et helbredstjek hos egen læge og hente en lægeattest, som lægen skal udfylde og indsende til.

TIL TOPPEN