Ansøgning til gymnasiet

Når du har fundet ud af, hvilken gymnasieafdeling du gerne vil starte på, skal du tilmelde dig via optagelse.dk. Her skal du til en start angive, om du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller om det er mere end et år siden, du afsluttede folkeskolen. Det påvirker nemlig, hvordan du skal ansøge.

Ansøgning til gymnasiet hvis du går i 9. eller 10. klasse

Hvis du går i 9. eller 10. klasse og gerne vil starte på H.C. Ørsted Gymnasiet, skal du tilmelde dig ved at udfylde din uddannelsesplan på optagelse.dk. Du logger på med dit UNI-Login eller med dine forældres NemID, og du skal bl.a. udfylde personlige oplysninger, uddannelsesønsker og underskrift.

Én af dine forældre skal underskrive ansøgningen. Når din ansøgning er blevet underskrevet, bliver den automatisk sendt til din 1. prioritet.

Ansøgningsfrist
Du skal ansøge via optagelse.dk senest 1. marts.

Til optagelse.dk

Ansøgning til gymnasiet et eller flere år efter folkeskolen

Hvis det er et eller flere år siden, du gik ud af skolen og gerne vil starte på H.C. Ørsted Gymnasiet, skal du tilmelde dig ved at udfylde din uddannelsesplan på optagelse.dk. Du logger på med dit UNI-Login eller med dine forældres NemID, og du skal bl.a. udfylde personlige oplysninger, uddannelsesønsker og underskrift.

Er du under 18 år, skal én af dine forældre underskrive ansøgningen. Når din ansøgning er blevet underskrevet, bliver den automatisk sendt til din 1. prioritet.

Ansøgningsfrist
Du skal ansøge via optagelse.dk senest 15. marts.

Til optagelse.dk

Hvornår er der ansøgningsfrist?

Hvis du går i 9. eller 10. klasse, skal du søge ind via optagelse.dk senest 1. marts. Er du gået ud af skolen, er ansøgningsfristen 15. marts.

Optagelse på gymnasiet

Hvis du søger om optagelse umiddelbart efter 9. eller 10. klasse og samtidig opfylder adgangskravene, har du retskrav på optagelse.

Optagelse efter konkret vurdering – ikke uddannelsesparat

Hvis du ikke er blevet vurderet uddannelsesparat til gymnasiale uddannelser, kan du komme til en optagelsesprøve på H.C. Ørsted Gymnasiet. Prøven består af en elektronisk, faglig test i dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi og varer to timer.

Skolens studievejleder og en faglærer vurderer, på baggrund af testresultatet og en efterfølgende samtale, om du kan blive optaget på gymnasiet.

Optagelse efter konkret vurdering – manglende undervisning/eksamen

Hvis du ikke har modtaget prøveforberedende undervisning i tysk eller fransk eller ikke har aflagt prøve i fagene, selvom de er udtrukket, skal du til en dispensationssamtale med rektor på den HTX-afdeling, som du ønsker at blive optaget på.

Rektor vurderer på baggrund af en samtale og dine standpunktskarakterer, om du kan blive optaget på gymnasiet.

Hvis du mangler at aflægge prøve i et enkelt fag, fx mundtlig dansk, kan du tage prøven på en uddannelsesinstitution, der udbyder Almen Voksenundervisning (fx VUC).

Mangler du at aflægge prøve i flere fag – eller måske alle fag, der giver retskrav på optagelse på en gymnasial uddannelse, fordi du har gået på en prøvefri skole – skal du til en optagelsesprøve på H.C. Ørsted Gymnasiet. Prøven består af en elektronisk, faglig test.

Skolens studievejleder og en faglærer vurderer, på baggrund af testresultatet og en efterfølgende samtale, om du kan blive optaget på gymnasiet.

Optagelse efter konkret vurdering – et eller flere år efter folkeskolen

Hvis du søger om optagelse et eller flere år efter, du har afsluttet folkeskolen, vil rektor på den HTX-afdeling, hvor du ønsker at gå, vurdere, om du kan blive optaget på gymnasiet.

Det kan ske på baggrund af dine standpunktskarakterer fra folkeskolen, eventuelle andre prøveresultater fra forudgående undervisning, udtalelser om dine kvalifikationer og/eller en samtale med faglig test i et eller flere fag.

Hvornår får jeg svar på optagelse på gymnasiet?

Du får svar på din ansøgning og på, om du er blevet optaget på H.C. Ørsted Gymnasiet hurtigst muligt - og senest d. 1. juni. Vi sender svaret til din e-Boks.

Regler for optagelse

Har du spørgsmål?

Ballerup
Telegrafvej 9, lokale C2.09
9-14

Jane Brinch Niendam

Studievejleder på H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup
Lyngby
Akademivej 451, lokale 064
9-14

Marianne Noe Hjarsø

Studievejleder på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby
Lyngby
Akademivej 451, lokale 064
9-14

Tor Bugge

Studievejleder på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby
Frederiksberg
Stæhr Johansens Vej 7, lokale 512
9-14

Jesper Bennekou

Studievejleder på H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg