Hvad vil du specialisere dig i?

EUX vvs og energi er en bred uddannelse, som giver dig mulighed for at specialisere dig inden for forskellige områder. Undervejs vælger du et speciale, som afgøre, hvilket job du uddanner dig til. Og det kan være alt lige fra energispecialist til blikkenslager.

Gode praktikmuligheder

Vvs- og energiuddannelsen er en vores fordelsuddannelser, så du har særligt gode muligheder for praktikplads. Du er samtidig rigtig godt stillet på arbejdsmarkedet, da der er mangel på arbejdskraft.

Om praktikpladser

Én uddannelse, fire job

Vil du forbedre miljø og klima ved at installere og vedligeholde innovative energiløsninger, så skal du være EUX energispecialist. Måske vil du hellere sørge for god ventilation, udsugning og indeklima i virksomheder og private boliger? Ja, så skal du overveje at blive EUX ventilationstekniker.

Lyder det mere interessant at forskønne byens udseende ved at udskifte og smukkesere tage og facader, så er det specialet som EUX blikkenslager, du skal vælge. Eller er du ude efter masser af kundekontakt og ansvaret for, at der kommer varme i radiatorerne, gas til komfuret og vand i hanerne? Så bør du vælge specialet som EUX installationstekniker.

Kan jeg læse videre?

Ja. På EUX har du samme muligheder for at læse videre, som hvis du havde taget gymnasiet. Du kan fx læse videre til installatør,  eller du kan videreuddanne dig til fx energiteknolog, byggekoordinator eller byggetekniker.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

Du lærer bl.a. om brug af værktøj og maskiner, tegning og konstruktion samt materialeforståelse. Derudover har du fag som dansk, matematik, fysik og teknikfag på gymnasieniveau.

Fag og specialer

Find vej

Gladsaxe

Adresse
Tobaksvejen 15
2860 Søborg

Transportmuligheder
Busserne 200S, 250S, 300S og 166 kører næsten til døren.

Find vej

Erhvervsfaglig student

På EUX får du gymnasial eksamen og en erhvervsuddannelse. Du veksler mellem skole og praktik med gymnasiefag på skemaet. Når du er færdig, får du både studenterhue og svendebrev.

Om EUX
 • Sådan tilmelder du dig

  Få styr på ansøgningsfrister og tilmelding til EUX-uddannelserne
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af din alder, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning af uddannelsen

  Hvordan er EUX opbygget med grundforløb, hovedforløb og praktik?
  Se mere om opbygning
Billeder fra uddannelsen

Har du spørgsmål til EUX?

Frederiksberg
Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX

Maja Bjarnesen

Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX