Opbygning af uddannelsen

På EUX data- og kommunikationsuddannelsen skifter du mellem at have undervisning på skolen og at være i praktik. Du starter på et grundforløb og fortsætter derefter med hovedforløb og praktik i en eller flere virksomheder.

Grundforløbet

På grundforløbet forbereder du dig på at komme i praktik og videre på hovedforløbet.

Hovedforløb

På hovedforløbet dykker du ned i den teknik, der ligger bag it-systemer. Du vælger et speciale, og dette afgør, hvilke områder du kommer til at have fokus på. Længden af dit hovedforløb afhænger også af hvilket speciale, du vælger. Se de forskellige specialer på data- og kommunikationsuddannelsen længere nede på siden.

Gymnasiale fag på EUX

På EUX får du både studentereksamen og erhvervsuddannelse. Du får: Dansk A, engelsk B, fysik B, matematik B, it B, teknikfag B og samfundsfag C. Du skal også lave eksamensprojekt og større skriftlig opgave, ligesom på gymnasiet.

Specialer på data- og kommunikationsuddannelsen

It-supporter
3 år

Som it-supporter står du altid klar med bred og opdateret it-viden, for det er dig, der bliver ringet efter, når uheldet er ude. Du supporterer brugere, hvis fx computere eller netværk driller, og du har også kendskab til sikkerhedsløsninger. Du er med andre ord en it-ambulance, der rykker ud og redder dagen, når der opstår tekniske nødsituationer.

Datatekniker (programmering)
5 ½ år

Som datatekniker opbygger, vedligeholder og reparerer du it-systemer og dataanlæg. Med specialet i programmering arbejder du med at udvikle og programmere fx computerprogrammer, databasesystemer og apps fra bunden.

Datatekniker (infrastruktur)
5 ½ år

Som datatekniker opbygger, vedligeholder og reparerer du it-systemer og dataanlæg. Med specialet i infrastruktur arbejder du med at designe, installere og konfigurere serverløsninger og avancererede LAN- og WAN-netværk.

Uddan dig til fremtiden

Den teknologiske udvikling ræser derudaf. I fremtiden vil der være brug for masser af it-kyndig arbejdskraft. Med EUX data uddanner du dig til en central rolle på både nutidens og fremtidens arbejdsmarked.

 • Sådan tilmelder du dig

  Få styr på ansøgningsfrister og tilmelding til EUX-uddannelserne
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af din alder, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning af uddannelsen

  Hvordan er EUX opbygget med grundforløb, hovedforløb og praktik?
  Se mere om opbygning

Fag på EUX-uddannelsen

Du får fag som programmering, informationsteknologi, operativsystemer og netværk. Du bliver også undervist i fag som matematik, fysik og engelsk på gymnasieniveau.

Lokal uddannelsesplan

Har du spørgsmål til EUX?

Frederiksberg
Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX

Maja Bjarnesen

Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX