Uddannelsesgaranti på EUX

Når du tager en EUX-uddannelse, skal du i praktik/lære i en virksomhed – og vi har uddannelsesgaranti på alle vores EUX-uddannelser. Det betyder, at hvis det ikke lykkes dig at finde en praktikplads, så kan du tage dele af eller hele praktikken i praktikcentret. I praktikcentret arbejder du på et værksted, ligesom hvis du havde en almindelig praktikplads.

Ligesom en virksomhed

I praktikcentret har vi moderne lokaler og værkstedsfaciliteter, og vores instruktører er faguddannede og engagerede, så du kan få en uddannelse af høj kvalitet. Vi arbejder tæt sammen med lokale virksomheder, så du også får erfaring med erhvervslivet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får man praktikplads i praktikcentret?

Praktikcentret er et tilbud til dig, der ikke har fundet en praktikplads, når du afslutter grundforløbet på EUX. Du kan også komme i praktikcentret, hvis du mister din praktikplads uforskyldt.

Inden du forlader grundforløbet, bliver du indkaldt til et informationsmøde om praktikcentret. Der er mødepligt til mødet, og det er her, du udfylder en optagelsesblanket med et ja eller nej til praktikcentret.

For at blive optaget i praktikcentret, skal du dokumentere, at du har været aktiv praktikpladssøgende, og at du er oprettet på tec.praktikservice.dk. Du skal også opfylde de såkaldte EMMA-kriterier

Hvis du får tilbud om optagelse i praktikcentret, kan du ikke afslå tilbuddet og så blive optaget senere. Du får kun tilbuddet én gang.

Hvad laver man i praktikcentret?

Du får opgaver, der ligner de arbejdsopgaver, man får i en virksomhed, og praktikinstruktøren fungerer som en mester.

Hvornår begynder man i praktikcentret?

Hvis du bliver optaget i praktikcentret, skal du begynde måneden efter, du har afsluttet grundforløbet på EUX.

På hvilke EUX-uddannelser kan man komme i praktik i?

Vi har uddannelsesgaranti alle vores EUX-uddannelser. Uddannelsesgaranti betyder, at du er garanteret at kunne gennemføre din uddannelse. Hvis det ikke lykkes dig at få en praktikplads i en virksomhed, kan du på alle vores EUX-uddannelser tage din praktik i praktikcentret.

Hvad er praktikcentret?

Praktikcentrene er spredt på tre af TECs adresser og er et tilbud til de elever, der ikke har fundet en praktikplads.

Vi lægger vægt på høj faglighed, og på at give dig den bedst mulige uddannelse. Derfor tager vi både udgangspunkt i fagenes fælles mål og de faglige traditioner. Vi arbejder også sammen med lokale virksomheder omkring kortere praktikaftaler, opgaver og projekter, så du kan få erfaring med erhvervslivet.

Imens du er i praktikcentret arbejder vi fortsat sammen om at skaffe dig en aftale med en virksomhed. Det kan enten være for resten af din praktik eller delaftaler, dvs. kortere aftaler.

Her ligger praktikcentrene

Personvognsmekaniker

Adresse
TEC i Hvidovre
Stamholmen 195-215
2650 Hvidovre

Transportmuligheder
Busserne 139 og 137 kører lige til døren.
Skolen har et stort pakeringsområde,
hvis du kommer med bil, motorcykel eller knallert.

Find vej
Datatekniker og Smed


 
 

Adresse

TEC i Ballerup
Telegrafvej 9
2750 Ballerup

Transportmuligheder
Skolen ligger 7 minutter i bus fra Ballerup station. Bus 143 og 144 kører næsten til døren.

Find vej
Elektriker og Automatiktekniker

Adresse
TEC på Frederiksberg
Stæhr Johansens Vej 5
2000 Frederiksberg

Transportmuligheder
Skolen ligger lige ved Fasanvej Metro, og bus 4A kører næsten til døren.

Find vej

Kontakt

Praktikcenterchef

Bent-Ole Bohn

TIL TOPPEN