Opbygning af uddannelsen
På serviceassistentuddannelsen skifter du mellem at gå på skole og være i praktik i en virksomhed. Du starter med et grundforløb og fortsætter derefter på hovedforløbet, hvor du skal i praktik.
Grundforløbet
På grundforløbet bliver du klar til at komme i praktik og videre på hovedforløbet.
Hovedforløb
På hovedforløbet lærer du bl.a. om professionel rengøring og service, tilberedning og anretning af mad og om kundebetjening. Du vælger, om du vil uddanne dig til rengøringstekniker, eller om du vil tage et speciale i enten hospitalsservice eller virksomhedsservice.
Specialer på serviceassistentuddannelsen
Rengøringstekniker
Varighed: 2 år (inkl. grundforløb 1)
Som rengøringstekniker arbejder du professionelt med rengørings- og serviceopgaver. Du kan lave målinger og vurderinger af rengøringskvalitet samt specielle rengøringsopgaver som fx polish-behandling af gulve.
Hospitalsservice
Varighed: 2 ½ år (inkl. grundforløb 1)
Med et speciale i hospitalsservice kan du arbejde på hospitaler. Du kan transportere patienter, løfte dem i lift og lejre dem korrekt før en operation. Du kan også assistere læger og sygeplejersker i forbindelse med hjertestop og hjertemassage samt servere mad for patienter.
Virksomhedsservice
Varighed: 2 ½ år (inkl. grundforløb 1)
Med et speciale i virksomhedsservice kan du arbejde i virksomheder og på kontorer. Du kan fx forberede møder ved at dække op, anrette mad og drikke og ordne AV-udstyr. Derudover kan du hjælpe med serviceopgaver på kontorer, tage imod kunder i receptionen osv.
Lokal undervisningsplan (LUP)

Her kan du høre mere om specialet i virksomhedsservice.

God løn og gode jobmuligheder
Du får SU/løn under hele din uddannelse som serviceassistent, både når du har undervisning på skolen, og når du er i praktik. Der er også mangel på faglært, så du har rigtig gode muligheder for at få job.

Fag på uddannelsen
På uddannelsen som serviceassistent lærer du bl.a. om rengøring og hygiejne, kvalitetssikring og arbejdstilrettelæggelse. Du har også fag som dansk, engelsk, it og psykologi.
-
Ansøgningsfrist og opstart
Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.Om tilmelding -
Adgangskrav
Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.Læs om adgangskrav -
Opbygning
Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?Se mere om opbygning

Kom på besøg
Få en rundvisning og oplev skolen, værksteder og laboratorier. Du kommer også til at gå rundt sammen med en vejleder, der kan hjælpe dig med at få svar på lige netop dine spørgsmål.
Spørgsmål til uddannelsen?
