Opbygning af uddannelsen

På uddannelsen som personvognsmekaniker veksler du mellem undervisning på skolen og praktik i en virksomhed. Uddannelsen består af to trin, og du bestemmer selv, om du vil tage begge eller nøjes med det ene.

Grundforløbet

På grundforløbet bliver du klar til at komme i praktik og videre på hovedforløbet.

Hovedforløb

På hovedforløbet lærer du at fejlsøge, reparere og udskifte dele på biler. Hovedforløbets længde afhænger af, om du vælger at tage ét eller begge af uddannelsens to trin.

 

Trin på personvognsmekanikeruddannelsen

Trin 1: Personvognsmontør

Varighed: 2 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Som personvognsmontør kan du tilrettelægge og gennemføre eftersyn af biler samt udføre simpel fejlfinding på benzin- og dieselmotorer. Det er også dig, der reparerer og udskifter dele, der er nedslidte eller defekte. Når du har gennemført trin 1, kan du vælge at stoppe eller at fortsætte til trin 2.

Trin 2: Personvognsmekaniker

Varighed: 4 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Som personvognsmekaniker kan du foretage mere komplicerede fejlsøgninger og reparationer. Du kan efterse og vedligeholde elektroniske systemer, og du har et grundigt kendskab til forskellige typer af motorer, bremser, gearkasser, klimaanlæg mm. Det er også dig, der vurderer reparationsmulighederne og rådgiver kunden om den bedste løsning.

Start en karriere som selvstændig

Mange personvognsmekanikere vælger på et tidspunkt at blive selvstændige og starte eget værksted. Og du har gode muligheder for at blive din egen chef.

default-thumbnail

Fag på uddannelsen

Du bliver bl.a. undervist i benzin- og dieselmotorer, styretøj og bremser samt elektriske systemer og transmission. Du har også fag som førstehjælp, informationsteknologi, naturfag og engelsk.

Lokal uddannelsesplan
 • Ansøgningsfrist

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Kom på besøg

Få en rundvisning og oplev skolen, værksteder og laboratorier. Du kommer også til at gå rundt sammen med en vejleder, der kan hjælpe dig med at få svar på lige netop dine spørgsmål.

Besøg en uddannelse

Spørgsmål til uddannelsen?

Kontakt receptionen

TIL TOPPEN