Opbygning af uddannelsen

På ortopædistuddannelsen er du skiftevis på skole og i praktik. Du starter på et grundforløb og fortsætter derefter på hovedforløbet, hvor du også kommer i praktik.

Grundforløbet

Du starter din uddannelse på et grundforløb, hvor du lærer det grundlæggende. Her bliver du parat til at starte i praktik og på hovedforløbet.

Hovedforløb

På hovedforløbet skifter du mellem at være i praktik i en virksomhed og at have undervisning på skolen. Du lærer alt om, hvordan man fremstiller og reparerer proteser, krykker, støttekorsetter og andre hjælpemidler. Du får undervisning i bl.a. anatomi og biomekanik, så du kan fremstille proteser, der kan erstatte fx arme og ben. Du lærer også at arbejde med forskellige materialer som metal, plastic, træ og læder, så du kan forme og skabe proteser, der er tilpasset perfekt til den enkelte bruger.

Design og formgiv

Fremstillingen af proteser er et håndværk, der kræver, at du har sans for design og formgivning. Hver enkelt protese skal fremstilles specielt til brugeren, og du skal være både innovativ og kreativ.

Fag på uddannelsen

Du bliver bl.a. undervist i biomekanik, elektronik, ortose og protese, finmekanisk arbejde, fagtegning samt gips, læder og tekstil. Du har også fag som dansk, samfundsfag og materialeforståelse.

Lokal uddannelsesplan
 • Ansøgningsfrist

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Kom på besøg

Få en rundvisning og oplev skolen, værksteder og laboratorier. Du kommer også til at gå rundt sammen med en vejleder, der kan hjælpe dig med at få svar på lige netop dine spørgsmål.

Besøg en uddannelse

Spørgsmål til uddannelsen?

Ballerup
Elektriker, data, automatik, vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX

Carin Rabell

Elektriker, data, automatik, vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX
TIL TOPPEN