Opbygning af uddannelsen

På motorcykel- og knallertuddannelsen kan du vælge at uddanne dig som enten motorcykelmekaniker eller knallertmekaniker. Uddannelsen består et grundforløb og hovedforløb med tilhørende praktik.

Grundforløbet

På grundforløbet får du grundlæggende viden om motorer og mekaniske dele, så du bliver klar til at komme i praktik og til at forsætte på hovedforløbet.

Hovedforløb

På hovedforløbet vælger du at specialisere dig som enten motorcykelmekaniker eller knallertmekaniker. Din undervisning og længden af dit hovedforløb afhænger af, hvilket speciale du vælger. Du skifter mellem at have undervisning på skolen og at være i praktik i en virksomhed.

 

Specialer på motorcykelmekanikeruddannelsen

Motorcykelmekaniker

Varighed: 4 år og 6 måneder (inkl. grundforløb 1)

Som motorcykelmekaniker arbejder du med at reparere og vedligeholde motorcykler. Du lærer, hvordan en motorcykel er bygget op, og hvordan de mekaniske og elektriske dele fungerer. Du får bl.a. et grundigt kendskab til de forskellige typer motorer, tændingssystemer, gearkasser og kølesystemer.

Knallertmekaniker

Varighed: 3 år og 3 måneder (inkl. grundforløb 1)

Som knallertmekaniker er du specialist i reparation og vedligeholdelse af knallerter. Du lærer alt om knallertens opbygning og dens forskellige dele. Når du er færdiguddannet, arbejder du på et værksted, hvor du servicerer knallerter ved fx at skifte tændrør og justere forskellige mekaniske dele.

 

Lokal undervisningsplan (LUP)

LUP på TEC

Vil du være din egen chef?

Mange drømmer om at starte egen virksomhed og blive boss i egen biks. Når du er færdiguddannet som motorcykelmekaniker eller knallertmekaniker, har du mulighed for at blive selvstændig og åbne dit eget værksted.

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

FAQ Motorcykelmekaniker

På motorcykelmekanikeruddannelsen lærer du, hvordan en motorcykel eller knallert er bygget både mekanisk og elektrisk. Du lærer at vedligeholde og reparere alt fra gear og bremser til det elektriske system og at tale med og vejleder kunder og får et indblik i, hvordan en forretning drives.

På uddannelsen som motorcykel- eller knallertmekaniker får du bl.a. undervisning i service og reparation, 2- og 4-takt motorer, elektriske systemer, salg og kundebetjening.

Knallertmekaniker er ét af de to specialer, du kan vælge på motorcykelmekanikeruddannelsen. Uddannelsen varer 3 år og 3 mdr (inkl grundforløb 1) fordelt på skole og praktisk erhvervserfaring.

På motorcykelmekanikeruddannelsen kan du vælge mellem 2 specialer, nemlig knallertmekaniker og mc mekaniker.

Hos TEC kan du vælge mellem et vælg af erhvervsuddannelser som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme. Du kan se alle vores erhvervsuddannelser.

TEC Erhvervsuddannelser
Lastvognmekaniker
Bilmekaniker

Spørgsmål til uddannelsen?

Kontakt receptionen

Fag på motorcykel- og knallertmekanikeruddannelsen

På uddannelsen som motorcykel- eller knallertmekaniker får du bl.a. undervisning i service og reparation, 2- og 4-takt motorer, elektriske systemer, salg og kundebetjening.

Lokal uddannelsesplan
TIL TOPPEN