Opbygning af uddannelsen

På lufthavnsuddannelsen veksler du mellem at have undervisning på skolen og at være i praktik. Du starter på et grundforløb og fortsætter derefter på hovedforløbet, hvor du også skal i praktik i en virksomhed.

Grundforløbet

På grundforløbet bliver du klar til at komme i praktik og videre på hovedforløbet.

Hovedforløb

På hovedforløbet lærer du bl.a. at laste og losse fragt- og passagerfly, om sikkerhed, miljø og internationale regler samt at udføre praktiske opgaver i en lufthavn. Desuden vælger du et speciale, som afgør hvilke områder, din uddannelse kommer til at have fokus på.

 

Specialer på lufthavnsuddannelsen

Transportarbejder i lufthavn

Varighed: 2 år (inkl. grundforløb 1)

Som transportarbejder beskæftiger du dig primært med at laste og losse fly. Derudover håndterer du en række forskellige køretøjer. Du kan vælge at stoppe som transportarbejder, eller du kan fortsætte og blive lufthavnsoperatør.

Lufthavnsoperatør med speciale i aircraft servicing

Varighed: 3 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Med et speciale i aircraft servicing står du for at servicere flyene, så de bliver klar til take-off. Du lærer bl.a. at bugsere fly, foretage afgangstjek og af-ise fly.

Lufthavnsoperatør med speciale i airport service

Varighed: 3 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Med et speciale i airport service beskæftiger du dig med selve flypladsen og start- og landingsbanerne. Du lærer bl.a. at vedligeholde flypladsen og at betjene en række forskellige maskiner.

Lufthavnsoperatør med speciale i bagage sorting

Varighed: 3 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Med et speciale i bagage sorting arbejder du med sortering af bagage og gods. Du lærer bl.a. om farligt gods, at håndtere og sortere i bagageanlægget og om kommunikation i teams.

Lufthavnsoperatør med speciale i bagage loading

Varighed: 3 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Med et speciale i bagage loading har du lastning og losning som dit hovedområde. Du lærer bl.a. procedurer i forbindelse med at få bagage og gods ind og ud af flyene.

Lufthavnsoperatør med speciale i brand og redning

Varighed: 3 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Med et speciale i brand og redning bliver du uddannet i at håndtere brande og farlige situationer i lufthavne. Du lærer bl.a. om, hvordan brande skal håndteres og at manøvrere med specielle køretøjer.

Lufthavnsoperatør med speciale i cargo

Varighed: 3 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Med et speciale i cargo beskæftiger du dig med godstransport i lufthavne. Du lærer bl.a. om farligt gods, og om hvordan det oplagres, behandles og forsendes.

Lufthavnsoperatør med speciale i cleaning

Varighed: 3 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Med et speciale i cleaning arbejder du med rengøring i lufthavne. Udover at lære om rengøring får du viden om bl.a. førstehjælp, sikkerhed og arbejdsmiljø.

Lufthavnsoperatør med speciale i fuel

Varighed: 3 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Med et speciale i fuel får du omfattende viden om brændstof. Du lærer bl.a. at påfylde brændstof, betjene tankningskøretøjets udstyr og håndtere olie- og kemikalieaffald.

Lufthavnsoperatør med speciale i ground handling

Varighed: 3 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Med et speciale i ground handling kan du varetage flere forskellige opgaver. Du lærer både at laste og losse bagage og gods, foretage afgangstjek, bugsere og af-ise fly og at håndtere farligt gods.

Hvilket speciale skal jeg vælge?

Der er et utal af forskellige arbejdsopgaver i en lufthavn, og derfor er der også en række forskellige specialer, du kan vælge mellem. Specialerne giver dig mulighed for at komme til at arbejde med lige netop dét, du synes er mest interessant.

Fag på lufthavnsuddannelsen

På uddannelsen bliver du bl.a. undervist i lufthavnssikkerhed og –logistik, arbejdsmiljø samt sundhed og ergonomi. Derudover har du fag som dansk, engelsk og samfundsfag.

Se den lokale uddannelsesplan
 • Hvornår kan jeg starte?

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning af uddannelsen

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Kom på besøg

Få en rundvisning og oplev skolen, værksteder og laboratorier. Du kommer også til at gå rundt sammen med en vejleder, der kan hjælpe dig med at få svar på lige netop dine spørgsmål.

Besøg en uddannelse

Spørgsmål til uddannelserne?

Kontakt receptionen