Opbygning af uddannelsen

På køleteknikeruddannelsen skifter du mellem at være i praktik i en virksomhed og have undervisning på skolen. Du starter på et grundforløb og fortsætter efterfølgende på hovedforløbet, hvor du også skal i praktik.

Grundforløbet

På grundforløbet får du grundlæggende viden, så du bliver klar til at starte på hovedforløbet og i praktik.

Hovedforløb

På hovedforløbet lærer du alt om køleanlæg, klimaanlæg og varmepumpeanlæg, og hvordan de skal monteres og vedligeholdes. Du får også viden om bl.a. frysebehov, energiforbrug og rådgivning af kunder. På hovedforløbet skifter du mellem skoleforløb og praktikperioder.

 

Trin på køleteknikeruddannelsen

Trin 1: Køleassistent

Varighed: 2 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Efter 2 ½ år på uddannelsen kan du kalde dig køleassistent. Du bestemmer selv, om du vil stoppe her og begynde at arbejde, eller om du vil fortsætte på trin 2 af uddannelsen. Som køleassistent arbejder du med at montere, efterse og foretage køletekniske beregninger på mindre køleanlæg.

Trin 2: Køletekniker

Varighed: 4 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Hvis du vælger at fortsætte på trin 2, varer uddannelsen to år længere. Når du har færdiggjort uddannelsen, er du køletekniker, og så kan du varetage mere komplicerede opgaver. Det betyder bl.a., at du arbejder med større, kommercielle køleanlæg.

Nemt at finde praktik og job

Der er mangel på uddannede køleteknikere, så du har rigtig gode kort på hånden, når du skal finde praktikplads, og når du efter din uddannelse skal finde job.

Fag på uddannelsen

På uddannelsen som køletekniker bliver du bl.a. undervist i køleteknik, kommercielle køleanlæg (fx butikker og supermarkeder) og små køleanlæg. Du har også fag som naturfag, matematik og dansk.

Lokal uddannelsesplan

FAQ køletekniker

Hvad laver en køletekniker?

Som køletekniker arbejder du med opgaver forbundet med installation og servicering af klima-og køleanlæg. Det kan fx betyde, at du arbejder med store industrielle køleanlæg i virksomheder eller på tankskibe eller køleanlæg i supermarkeder og i industrien eller med air condition i huse.

Hvordan er køleteknikeruddannelsen opbygget?

Køleteknikeruddannelsen er opbygget med et grundforløb, hvor du har undervisning og et hovedforløb, der er der veksler mellem skoleforløb og praktikperioder.

Hvilke fag bliver du undervist i på uddannelsen til køletekniker?

På køleteknikeruddannelsen bliver du undervist i fag som fx køleteknik og forskellige typer køleanlæg, samtidig med at du har fag som naturfag, matematik og dansk.

Hvordan er job- og praktikmulighederne for køleteknikeruddannelsen?

Der er mangle på køleteknikere, både lærlinge og færdiguddannede. Derfor står du rigtig godt både i forhold til at få en praktikplads, mens du er under uddannelse. Og til at få et job, når du træder ud på arbejdsmarkedet med dit svendebrev i hånden.

Hvilke specialer kan du vælge på uddannelsen til køletekniker?

På køleteknikeruddannelsen har du mulighed for at vælge mellem de to specialer: Køleassistent og køltekniker. De to specialer ligger i forlængelse af hinanden, så du først uddanner dig til køleassistent og så vælger, om du vil fortsætter uddannelsen og blive køletekniker.

Hvilke andre erhvervsuddannelser kan jeg læse på TEC?

Hos TEC kan du vælge mellem et vælg af erhvervsuddannelser som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme.

Du kan se alle vores erhvervsuddannelser her

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Kom på besøg

Få en rundvisning og oplev skolen, værksteder og laboratorier. Du kommer også til at gå rundt sammen med en vejleder, der kan hjælpe dig med at få svar på lige netop dine spørgsmål.

Besøg en uddannelse

Spørgsmål til uddannelsen?

Gladsaxe og Lyngby
Vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX

Marianne Apitzsch

Vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX
TIL TOPPEN