Opbygning af uddannelsen

På data- og kommunikationsuddannelsen skifter du mellem at have undervisning på skolen og at være i praktik. Du starter på et grundforløb og fortsætter derefter med hovedforløb og praktik i en virksomhed. Data- og kommunikationsuddannelsen varer fra 3 til 5 ½ år inklusiv grundforløb 1 (½ år), som du skal starte på, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.

Grundforløbet

På grundforløbet forbereder du dig på at komme i praktik og videre på hovedforløbet.

Hovedforløb

På hovedforløbet dykker du ned i den teknik, der ligger bag it-systemer. Du vælger et speciale, og dette afgør, hvilke områder du kommer til at have fokus på. Længden af dit hovedforløb afhænger også af, hvilket speciale, du vælger.

Specialer på data og kommunikationsuddannelsen

It-supporter

Varighed: 3 år (inkl. grundforløb 1)

Som it-supporter står du altid klar med bred og opdateret it-viden, for det er dig, der bliver ringet efter, når uheldet er ude. Du supporterer brugere, hvis fx computere eller netværk driller, og du har også kendskab til sikkerhedsløsninger. Du er med andre ord en it-ambulance, der rykker ud og redder dagen, når der er tekniske problemer.

Datatekniker (programmering)

Varighed: 5 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Som datatekniker opbygger, vedligeholder og reparerer du it-systemer og dataanlæg. Med specialet i programmering arbejder du med at udvikle og programmere fx computerprogrammer, databasesystemer og apps fra bunden.

Datatekniker (infrastruktur)

Varighed: 5 ½ år (inkl. grundforløb 1)

Som datatekniker opbygger, vedligeholder og reparerer du it-systemer og dataanlæg. Med specialet i infrastruktur arbejder du med at designe, installere og konfigurere serverløsninger og avancererede LAN- og WAN-netværk.

Lokal undervisningsplan (LUP)

LUP på TEC

Uddan dig til fremtiden

Den teknologiske udvikling ræser derudaf, og i fremtiden bliver der brug for masser af it-kyndig arbejdskraft. Med data- og kommunikationsuddannelsen uddanner du dig til en central rolle på både nutidens og fremtidens arbejdsmarked.

FAQ data og kommunikationsuddannelsen

Hvorfor skal man læse data og kommunikation?

Du skal læse data og kommunikation, hvis du kunne tænke dig at arbejde med computere, servere og programmering. På dette studie har du mulighed for at blive en del af den teknologiske udvikling, som ræser derudaf og som derfor hele tiden mangler dygtige folk.

Hvad kan jeg lære på data og kommunikationsuddannelsen?

På data og kommunikationsuddannelsen lærer du bl.a. at udvikle, opbygge og vedligeholde it-systemer. Kompetencer som netop nu er højt efterspurgt af virksomheder og som derfor gør dig til en yderst eftertragtet arbejdskraft, når studiet er gennemført.

Hvor længe tager det at læse til it supporter?

It supporter er et af de specialer, du kan vælge på data og kommunikationsuddannelsen. Det tager 3 år at gennemfører uddannelsen inklusiv grundforløb 1.

Hvordan bliver jeg datatekniker med speciale i programmering?

Hvis du drømmer om at blive datatekniker med speciale i programmering, er det ét af de specialer, du kan vælge på data og kommunikationsuddannelsen. Med dette speciale tager uddannelsen 5,5 år at gennemfører, og så er du klar til at arbejde med at udvikle og programmere fx computerprogrammer, databasesystemer eller apps.

Hvordan bliver jeg datatekniker med speciale i infrastruktur?

Datatekniker med speciale i infrastruktur er ét af de tre specialer, du kan vælge på data og kommunikationsuddannelsen. Det tager 5,5 år at uddanne sig inden for dette speciale, hvor du arbejder med at designe installere og konfigurere serverløsninger og avancerede LAN- og WAN-netværk.

Hvilke andre erhvervsuddannelser kan jeg læse på TEC?

Hos TEC kan du vælge mellem et vælg af erhvervsuddannelser som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme.

Du kan se alle vores erhvervsuddannelser her

 • Ansøgningsfrist og opstart

  Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
  Om tilmelding
 • Adgangskrav

  Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
  Læs om adgangskrav
 • Opbygning

  Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
  Se mere om opbygning

Spørgsmål til uddannelsen?

Hvidovre og Ballerup
Ballerup og Lyngby

Lonny Grønning

Data, el, automatik, vvs, bygningsmaler, smed, finmekaniker, serviceassistent, køletekniker, ortopædist, skiltetekniker og EUX
TIL TOPPEN