COVID-19-status på TEC

11. juni

Testning på skolen  

TEC har egne testcentre på 5 adresser, og du skal testes på skolen, hvis du ikke medbringer en negativ test, der er højst 72 timer gammel.   

Der vil være tale om en kviktest, som du selv skal tage, og det er vigtigt, at du følger råd og vejledning fra vores supervisorer. Dit testresultat vil du få som SMS, og det bliver også sendt til Sundhedsmyndighederne og kan ses på Coronapas og MinSundhed. Se mere på link nedenfor.  

Mundbind/visirkrav 

Kravet om mundbind eller visir gælder for elever og kursister, når de er indendørs på skolen, f.eks. i kantinen eller på øvrige fællesarealer el.lign. 

Kravet gælder ikke i undervisning eller uddannelsesaktiviteter i klasse- og holdlokaler, idrætslokaler, værksteder og laboratorier m.v. Eleverne skal heller ikke anvende mundbind/visir, hvis de kun er sammen med elever eller kursister fra deres stamklasse eller -hold. Endelig skal elever og kursister ikke anvende mundbind/visir, når de aflægger prøve. 

Mundbind eller visir kan fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det. Det gælder eksempelvis under kortvarig indtagelse af mad og drikke eller ved indtagelse af medicin, eller hvis mundbindet eller visiret giver vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser. 

COVID-19 FAQ

 Herunder har vi samlet en række spørgsmål og svar. 

Hvordan skal jeg forholde mig, når jeg møder op på TEC?

Det er et krav for elever og kursister, der møder fysisk ind til undervisning og kurser, at de medbringer en negativ test, der er højst 72 timer gammel. Vi har lokale testcentre på 5 af vores adresser. 

Når du ankommer, skal du vaske eller afspritte dine hænder grundigt. 

Når du bevæger dig rundt på skolen, skal du holde afstand og begrænse den fysiske kontakt til medstuderende, undervisere og andet personale. 

Vi har en hosteetikette og er ekstra opmærksomme på symptomer hos elever og personale. 

Hvad gør TEC ellers?

TEC har klare instrukser til undervisere ved usikkerhed om smitte hos en elev eller medarbejder, og hvis der er tale om et decideret udbrud. 

Hvad er symptomerne på COVID-19?

Symptomerne på COVID-19 er typisk:

Tør hoste

Ondt i halsen

Feber

Hovedpine

Vejrtrækningsbesvær

Muskelsmerter

Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg har været på ferie i udlandet?

TEC følger Udenrigsministeriets retningslinjer. 

Udenrigsministeriet fraråder stadig ikke-nødvendige rejser til en række lande. Hvis du rejser til områder, hvor Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser, gælder de til enhver tid gældende regler for rejser til det pågældende land. 

Læs mere og se de aktuelle rejsevejledninger på Udenrigsministeriets hjemmeside 

Hvilket beredskab har TEC i tilfælde af COVID-19-tilfælde?

Ud over vores retningslinjer for daglig omgang har vi udarbejdet en instruks til vores ledere om, hvordan de skal håndtere elever og medarbejdere med symptomer på COVID-19. Dermed ved alle, hvordan de hurtigt skal reagere for at undgå smittespredning. 

Retningslinjer

Vi skal alle i den kommende tid passe ekstra godt på hinanden og følge vores 5 retningslinjer, og det er især vigtigt at få vasket eller sprittet hænder op til flere gange om dagen.

TIL TOPPEN