Selvom der stadig er fag, som primært tiltrækker kvinder eller mænd, så er der i dag både mænd og kvinder på alle TECs uddannelser. Ligesom der er elever fra mange steder i verden. Det betyder, at vi har en stor mangfoldighed på TEC.

Det giver liv og forskellighed. Det giver inspiration og idérigdom, og det gør det sjovt at drive udvikling og læring.

I 1871 var der mest mænd på uddannelserne og i fagene, men der var også få kvinder. For eksempel var kvinder nævnt i lærlingeloven fra 1889, hvor der blandt andet var det særpunkt, at de blev løst fra deres lærekontrakt ved indgåelse af giftemål. Ligesom de ikke indgik under mesters hustugt. Det gjorde drengene til gengæld.

Verdenskrige bidrog til vækst og ligestilling

Der er ikke noget godt at sige om krige. Men når de var der, skubbede de til udviklingen og vores verdensbillede. Rustfrit stål, armbåndsuret, mikrobølger, radar og gummisko er alt sammen resultater af krige. Krigene betød også, at metalindustrien mellem de to verdenskrige havde en stor opblomstring og fik brug for at definere nye uddannelser for at sikre oplæring i hele faget.

Derudover betød krige også, at kvinder var nødt til at komme ud af hjemmet og bidrage til produktionen, for når mændene var i krig, manglede der arbejdskraft. På den måde bidrog de to verdenskrige til et fokus på, at kvinder lige så godt kunne bestride mange af de jobs, der indtil da primært var bestridt af mænd.

Fra kvinde på TEC til Formel 1

Emilies drøm
TIL TOPPEN