Det hele startede med en blyant. Og en visionær leder på Frederiksberg Tegneskole.

Men først og fremmest startede det med en drøm om at samle forskellige former for håndværk på én skole.

I 2021 kan vi fejre 150-års jubilæum. Og man må sige, at visionen i den grad er blevet ført ud i livet. Gennem 150 år har vi haft fokus på uddannelse, godt håndværk, dannelse og at blive til noget. 

Fra gebis i vadsækken til dannelse og sociale aktiviteter

I 1871 var der langt flere håndværk, end vi ser i dag. Nogle er forsvundet. Nogle har skiftet navn. Og andre fag har undergået så stor en forvandling, at selv en håndværker fra 1871 ville blive dybt forundret.

Fra kunstner til multikunstner

Fra håndværkertalenter til kombinationstalenter

Nu hedder vi TEC - Technical Education Copenhagen for at vise vores udsyn og tilhørsforhold. Undervejs er Landtransportskolen og Metalskolen kommet til sammen med et teknisk gymnasium, i dag kaldet H.C. Ørsted Gymnasiet.

TEC er i dag et minikosmos af produktion, håndværk og innovation som en del af den samfunds- og erhvervsudvikling, Danmark har gennemgået de sidste 150 år.

Det er en udvikling, der er under konstant forandring, og som er blevet mere kompleks samtidig med, at den er grundlaget for vores velfærd.

Fra mandefag og krig til mangfoldighed og kvinder

Vi tror på, at vi står på tærsklen til et nyt eventyr – nogen kalder det digitalisering, andre kalder det industri 4.0 – en opblomstring af netop produktion, håndværk og innovation på helt nye måder i et helt andet bæredygtigt perspektiv.

TEC i fremtiden: Griber bolden og spiller videre

Alt det vil vi gerne iscenesætte i 2021, hvor TEC fejrer 150-års jubilæum.

Det gør vi med stolthed og dedikation, mens vi kigger tilbage og med samskabelse, mangfoldighed, undren og begejstring, når vi kigger fremad.

Og blyanten?

Ja, den bruger vi stadig. Selv om vi selvfølgelig har suppleret den med den nyeste teknologi på alle områder, så det gode håndværk fortsætter, og vores elever får mulighed for at udvikle deres talent og blive til noget. 

TIL TOPPEN