Dit nærgymnasium, hvor det faglige og sociale spiller sammen

image description To the next section

H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup

På H.C. Ørsted Gymnasiet nyder du godt af, at skolen ikke er større, end at alle kender alle. Men vi er samtidig store nok til både at have café, elevfester, LAN-party, biografture, studieture og et fagligt højt niveau. Igennem de sidste par år har vi haft et af landets højeste gennemsnit blandt afgangseleverne.

Hos os får du en spændende og afvekslende skolegang. Vi gør en dyd ud af, at du får den bedste faglige viden og samtidig har det sjovt på skolen. Vi tror på, at elevmedbestemmelse motiverer og engagerer vores elever, og du får derfor selv indflydelse på, hvilke temaer vi skal arbejde med i de forskellige fag. 

Du kommer til at samarbejde med dine klassekammerater på forskellige projekter, lige fra udvikling af spil til kommunikationskampagner. Som en fast del af undervisningen samarbejder vi med universiteter og erhvervsliv, og vi deltager også i elevkonkurrencer og samarbejder med institutioner i udlandet.

Hos os møder du engagerede lærere med den nyeste viden inden for deres fagområder samt undervisning og undervisningsformer, der bliver tilpasset dig og din klasse.

 

 

To the next section

Følg H.C. Ørsted Gymnasiet på Facebook

Følg os på Facebook

Skolestart

Start 15. august

Studievejledning på H.C. Ørsted Gymnasiet

Studievejledning

To the next section
desc

H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup afholder dimission lørdag den 25. juni. 

Se mere her

To the next section

Studieretninger

Bioteknologi og matematik

Studieretningsfag: Bioteknologi A og matematik A. Denne studieretning giver adgang til videregående uddannelser indenfor naturvidenskab, sundhed og teknik, hvor adgangen i dag forudsætter matematik A, fysik B og kemi. Vælg denne retning, hvis du fx gerne vil være sygeplejerske, farmaceut, læge, biolog eller ingeniør.

Matematik og fysik

Studieretningsfag: Matematik A og Fysik A. Vælg denne retning, hvis du gerne vil arbejde med fysiske og statiske hypoteser, eksperimenter og observationer. For dig, der fx gerne vil være ingeniør, forsker eller astronaut (!!).

 

Matematik og it

Studieretningsfag: Matematik A og Informationsteknologi B. Vi bruger matematik til at analyse og beskrive naturen og it til at behandle, formidle og præsentere resultaterne. Vælg denne studieretning, hvis du fx gerne vil være forsker, ingeniør, underviser eller datalog.

Kommunikation/it og matematik

Studieretningsfag: Kommunikation/it A og matematik A. Vi arbejder bl.a. med hjemmesider, trykte medier og Apps. Du kommer til at beskæftige dig med alt fra oplysningskampagner fra Staten via traditionelle medier til, hvordan en lille iværksætter med lille budget kan markedsføre sig på sociale medier. Matematikfaget kommer ind i billedet som vigtigt redskab til at analyse og beskrive teknologi og samfund. Vælg denne studieretning, hvis du fx gerne vil uddanne dig inden for kommunikation, spil- eller webdesign.

Se oversigt over studieretninger

To the next section

Iværksætteri og ScienceTalenter

Vil du gerne udfordre dig selv udover pensum, kan du fx arbejde på at komme med til iværksætterkonkurrencen Young Enterprise. Vi sender hvert år elever af sted, som får mulighed for at pitche innovative idéer, som de har arbejdet med i løbet af deres gymnasietid. Har du talent for naturvidenskab, kan du også blive en del af ScienceTalenter, hvor du kommer på camps og deltager i konkurrencer.

Georg Mohr-Konkurrencen og OL i matematik

Vi har også elever, der deltager i Georg Mohr-Konkurrencen, der har til formål at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver, der i sværhedsgrad ligger ud over det, de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade.

Skolemiljø

H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup har et spændende og aktivt studiemiljø med stort fokus på det faglige og det sociale.

Elevråd og festforening

I elevrådet og Festforeningen får du indflydelse på skolens hverdag og møder elever fra andre klasser og årgange. 
Elevrådet råder over en sum penge, der er øremærket til elevaktiviteter såsom indretning af elevområder, LAN-parties og elevudflugter. Flere gange om året arrangerer Festforeningen fest i skolens festlokaler.Studieture, udlandsophold og introtur

I løbet af din tid på gymnasiet kommer du med på studietur til udlandet, hvor du lærer dine klassekammerater bedre at kende, fordyber dig i et fagligt område og oplever en anden kultur. Når du starter på skolen, kommer du på introtur, og så er der hvert år mulighed for at rejse til udlandet i forbindelse med forskellige samarbejdsprojekter.

To the next section
desc

En sur karklud giver billet til DM

Rasmus, Sofie og Martin fra 3.b skal til det regionale DM i teknologi. De har kvalificeret sig med deres teknologiprojekt: En karklud-holder, der viser, når kluden er blevet sur og skal skiftes.
To the next section

Kontakt os

Studierektor
Kirsten Flagstad
Telefon 2545 3531, kf@tec.dk
 
Studieledere
Mads Glendorf
Telefon 2545 3540, mgl@tec.dk

Sekretær
Karen Sigsgaard
Telefon 2545 3510, kas@tec.dk

To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik