default-thumbnail

Her kan du høre mere om bygningsmaleruddannelsen.

Maleteknikker og kreativitet

Mange tror, at bygningsmaleren ’bare’ maler vægge, men for at blive en succesfuld bygningsmaler skal du have sans for stil, farver og former. Det er noget af det, du træner i løbet af din uddannelse. Derudover lærer du alle de forskellige maleteknikker og grundprincipper, så du for alvor kan slippe din kreativitet løs.

Når du er færdig med uddannelsen har du mulighed for at læse videre og uddanne dig til fx bygningskonstruktør eller byggekoordinator. Mange vælger også at blive selvstændige.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

Du kommer på hjemmebane i fag som farvelære, materialelære, tegning og opmåling. Men du har også produktudvikling, produktion og service, og så kan du vælge specialefag som fx forgyldning.

Opbygning og specialer

FAQ bygningsmaleruddannelsen

Du kan blive bygningsmaler gennem TECs uddannelse til bygningsmaler.

Det tager fra 3 år og 3 mdr. til 3 år og 9 mdr. at tage uddannelsen til bygningsmaler, samt 20 uger på GF1 hvis man kommer lige fra folkeskolen uden en uddannelsesaftale. Under uddannelsesforløbet skifter du mellem undervisning på skolen og oplæring i den virksomhed, hvor du har en uddannelsesaftale.

På bygningsmaleruddannelsen bliver du undervist i fag som farvelære, tegning & æstetik, teknikker & materialer, arbejdsmiljø. Derudover har du Erhvervs- & arbejdsmarkedsforhold og praktikum. Til sidst i forløbet kan man vælge specialefag f.eks. tapetopsætning.

Når du har gennemført bygningsmaleruddannelsen, har du færdigheder inden for håndværket at male. Du kender alle maleteknikkerne og har forståelse for stil, form og farver.

Når du er færdiguddannet som bygningsmaler, har du mulighed for at læse videre og uddanne dig til fx bygningskonstruktør eller byggekoordinator. Der er også mulighed for at dygtiggøre sig på AMU-kurser i f.eks. ældre maleteknikker som ådring (efterligning af træ), marmorering (efterligning af marmor) og forgyldning. Du kan også vælge at blive selvstændig, som mange inden for malerbranchen gør.

Hos TEC kan du vælge mellem et vælg af erhvervsuddannelser som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme. Du kan se alle vores erhvervsuddannelser her - fx

Elektrikeruddannelsen

Lastbilchauffør

  • Ansøgningsfrist og opstart

    Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
    Om tilmelding
  • Adgangskrav

    Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
    Læs om adgangskrav
  • Opbygning

    Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
    Se mere om opbygning

Find vej

Gladsaxe

Adresse
Tobaksvejen 19
2860 Søborg

Transportmuligheder
Busserne 200S, 250S, 300S og 166 kører næsten til døren.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Gladsaxe og Lyngby
Vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX

Marianne Apitzsch

Vvs, skiltetekniker, køletekniker, bygningsmaler, finmekaniker, ortopædist, serviceassistent, smed og EUX
TIL TOPPEN